Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής στους πυροπαθείς

ImageΣύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής έφθασε στην Ελλάδα την, Δευτέρα, 28, τρ. μ.

ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αντώνιος, Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Τμήματος της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής, για να επισκεφθεί προσωπικά τις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του παρελθόντος καλοκαιριού.

 

Πρόκειται περί επισκέψεως η οποία θα δώσει την δυνατότητα στον Θεοφιλέστατο να συναντηθεί με Μητροπολίτες και τοπικούς παράγοντες των πληγεισών περιοχών και να προσδιορίσει την βοήθεια που χρειάζεται.

 

Τον Θεοφιλέστατο συνοδεύουν ο κ. Κώστας Τριανταφύλλου, Εκτελεστικός Διευθυντής της Διεθνούς Ορθοδόξου Χριστιανικής Φιλανθρωπίας (IOCC) και ο Αιδ. Άγγελος Παππάς από το Portsmouth, NH, ειδικευμένος σε θέματα Αμέσου Βοηθείας. Και οι δύο τελευταίοι επεσκέφθησαν την Ελλάδα στην αρχή της καταστροφής και έχουν εικόνα του μεγέθους της.

 

Με την επιστροφή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Επίσκοπος Αντώνιος θα καταθέσει αναφορά στον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο και τα άλλα μέλη της Ειδικής Επιτροπής του Ταμείου Αποκαταστάσεως Πυροπαθών Ελλάδος, η οποία θα συνεδριάσει την Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου, τ.έ. Μετά την τελευταία συνεδρίασή της, η Επιτροπή έλαβε πληθώρα προτάσεων για έργα αποκαταστάσεως.

 

Η αποστολή αυτή συλλογής στοιχείων του Θεοφιλεστάτου θα βοηθήσει την Επιτροπή να αξιολογήσει τις διάφορες προτάσεις καθώς και τις ανάγκες των πυροπαθών. Έως σήμερα, το Ταμείο συγκέντρωσε 3,903,441$

Εμφανίσεις: 36340
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!