Υποδοχή Ακαδημίας Αθηνών στον Διοκλείας Κάλλιστο

ImageΚατά τη διάρκεια δημόσιας συνεδρίας της Ακαδημίας Αθηνών θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή του νέου

αντεπιστέλλοντος μέλους της τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διοκλείας κ. Καλλίστου (κατά κόσμον Timothy Richard Ware).

 

Ο Πρόεδρος της Ακαδημίας κ. Κωνσταντίνος Δρακάτος θα απευθύνει χαιρετισμό στον Θεοφιλέστατο κ. Κάλλιστο και, στη συνέχεια, ο Ακαδημαϊκός, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περγάμου κ. Ιωάννης (Ζηζιούλας) θα αναφερθεί στην προσωπικότητα και το επιστημονικό έργο του κ. Καλλίστου.

 

Τέλος ο Μητροπολίτης Διοκλείας κ. Κάλλιστος θα μιλήσει στην ελληνική γλώσσα με θέμα: «Ο Άνθρωπος ως μυστήριον. Η ενότης του Προσώπου κατά τους Έλληνες Πατέρες».

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Αίθουσα της Ακαδημίας Αθηνών την Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2008, ώρα 7 μ.μ.

 

Ακολουθεί συνοπτικό βιογραφικό σημείωμα του Μητροπολίτη Διοκλείας κ. Καλλίστου :

 

Γεννήθηκε στο Bath, Somerset της Αγγλίας το 1934 και σπούδασε Φιλολογία και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορος D Phil.

 

Κατά το έτος 1958 έγινε δεκτός από την Αγγλικανική στην Ορθόδοξη Εκκλησία ενταχθείς στην Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μ.Βρετανίας, όπου χειροτονήθηκε διάκονος και ιερεύς το 1966, και τελικώς το 1982 Βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων, υπό τον τίτλον της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης επισκοπής Διοκλείας.

 

Στην ακαδημαϊκή σταδιοδρομία του διακρίθηκε ως καθηγητής της Ορθοδόξου Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης από το 1966 μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 2001. Διετέλεσε επισκέπτης καθηγητής του Γρηγοριανού Πανεπιστημίου της Ρώμης. Είναι εκδότης των ευρέως διαδεδομένων θεολογικών περιοδικών Eastern Churches Review και Sobornost. Έχει ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ πολλών Πανεπιστημίων στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α.

 

Θεωρείται σήμερα διεθνώς ως ένας από τους πλέον γνωστούς και διακεκριμένους Ορθοδόξους θεολόγους. Βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες, όπως η Ελληνική, η Γαλλική, η Αραβική, η Ρωσική, η Ρουμανική, η Σερβική, η Σουηδική, η Φινλανδική, η Ολλανδική, η Δανική, η Ιταλική, η Πολωνική, η Τσεχική, η Βουλγαρική, η Κορεατική κ.ά.

 

Όλα τα δημοσιεύματά του χαρακτηρίζονται από επιστημονική σοβαρότητα, ορισμένα δε από αυτά, όπως το The Orthodox Church και The Orthodox Way αποτελούν κλασσικά κείμενα εισαγωγής στην Ορθόδοξη Θεολογία, τα οποία έχουν γνωρίσει επανειλημμένες εκδόσεις και μεταφράσεις σε πολλές γλώσσες.

 

Ως επίσκοπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου συμμετέχει από ετών ενεργώς σε θεολογικούς διαλόγους μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας και άλλων Εκκλησιών και Oμολογιών.
Εμφανίσεις: 41561
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!