Υποδοχή ιερών λειψάνων του Αγ. Πέτρου στο Άργος

Image
Ο Μητροπολιτικός Ναός
Πριν ένα μήνα η Romfea.gr είχε γράψει πως ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Ιάκωβος

θα επισκεφθεί το Βατικανό στις 21 Δεκεμβρίου 2007, με σκοπό να παραλάβει από την Καθολική ενορία του Αγ. Μάρκου, το Ιερό Λείψανο του Αγίου Πέτρου ο οποίος ήταν Επίσκοπος Άργους.

 

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Ιάκωβος τελικά παρέλαβε τα ιερά λείψανα του Αγίου Πέτρου Επισκόπου Άργους, τα οποία μέχρι πριν λίγες μέρες φυλάσσονταν στην Ρώμη.

 

Έτσι με τιμές και μεγαλοπρέπεια θα πραγματοποιηθεί από σήμερα το απόγευμα μέχρι και την Κυριακή, εορτασμός μετακομιδής των ιερών λειψάνων του πολιούχου και θαυματουργού Αγίου Πέτρου Επισκόπου Άργους.

 

Η υποδοχή των ιερών λείψανων σύμφωνα με την Δημοτική Αρχή θα γίνουν στην είσοδο της πόλης του Άργους, μετά θα ακολουθήσει πομπή μέχρι και τον Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου, όπου εκεί τα λείψανα θα φυλάσσονται μόνιμα.

 

Τέλος πληροφορίες λένε πως ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Ιάκωβος είχε ενημερώσει για την παραλαβή των ιερών λειψάνων και τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος ίσως σύντομα επισκεφθεί την Αργολίδα.

 

Η μνήμη του Αγίου Πέτρου εορτάζεται στις 3 Μαΐ­ου, με κάθε λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια.

 

Είναι ο Φρουρός και Προστάτης της πόλης Αργούς, ποτέ δεν εγκατέλειψε και πάντα προστατεύει την Αγία Επισκοπή.
Εμφανίσεις: 27816
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!