Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τα Θεοφάνεια στην Πάτρα

ImageΜε λαμπρότητα και κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για την εορτή

των Θεοφανείων, σε όλους τους ναούς της Πάτρας όπου τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός των υδάτων.

 

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός της Ευαγγελιστρίας, όπου παρουσία πλήθους κόσμου και εκπροσώπων τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και ο Αγιασμός των υδάτων προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου.

 

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας σχηματίστηκε πομπή με προορισμό τον λιμενοβραχίονα, όπου ο κ. Χρυσόστομος κατάδυσε από το φέρυ – μπωτ «Παναγία Τρυπητή» τον Τίμιο Σταυρό στη θάλασσα για να αγιαστούν τα ύδατα.

 

Νεαροί κολυμβητές τήρησαν το έθιμο βουτώντας στα παγωμένα νερά του Πατραϊκού για να  πιάσουν το Σταυρό, κάτω από τις κωδωνοκρουσίες των καμπαναριών του Ναού, αλλά και τους παρατεταμένους  συριγμούς των πλοίων, που ήσαν στο λιμάνι εκείνη την ώρα.

 

Οι νεαροί που έπεσαν για τον Σταυρό ήσαν δέκα και ως ευλογία ο κ. Χρυσόστομος, τους έδωσε από μια εικόνα.

 

Ο Μητροπολίτης συνεχάρη τον τυχερό που ανέσυρε πρώτος τον Σταυρό και εκτός της εικόνος θα λάβει και οικονομικό έπαθλο πεντακοσίων ευρώ.

 

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Φούρας, ο πρώην υπουργός Γρηγόρης Σολωμος ο πρώην Δήμαρχος Ανδρέας Καράβολας, οι βουλευτές Αποστόλης Κατσιφάρας, Μιλτιάδης Βέρρας και Νίκος Τσούκαλης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Σπυρίδων Σπυρίδωνος, ο πρόεδρος του ΑΤΕΙ Πάτρας Θεοφάνης Γεωργόπουλος, αντινομάρχες, αντιδήμαρχοι κ.α.

 

 

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΔΕΞΑΜΕΝΗ.

 

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε και την τελετή του μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Ναό του Παντοκράτορα.

 

Ακολούθησε πομπή η οποία κατευθύνθηκε στη Δεξαμενή της πόλεως, όπου ο Αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Χριστοδουλόπουλος κατάδυσε τον Τίμιο Σταυρό για να αγιαστούν τα ύδατα.

 

Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλους τους Δήμους του νομού Αχαϊας, όπου στα ορεινά η τελετή έγινε σε ποτάμια και δεξαμενές. Παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Τζανάκος και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Χρήστος Μπακαλάρος.
Εμφανίσεις: 71184
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!