Ο Εορτασμός των Θεοφανείων στην Θεσσαλονίκη

ImageΜε λαμπρότητα τελέστηκε και στην Θεσσαλονίκη σήμερα ο εορτασμός των Θεοφανείων χοραστατούντος

του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, στρατιωτικών και πανεπιστημιακών αρχών της πόλης.

 

Η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού τελέστηκε στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, και αμέσως μετά ακολούθησε πομπή στην παραλία όπου έγινε η ρίψη του Σταυρού για τον Καθαγιασμό των Υδάτων.

 

Παρόλο το κρύο πολλοί ήταν εκείνοι που βούτηξαν στα κρύα νερά του Θερμαϊκού, για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό που έριξε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, τον οποίο έπιασε ένας 29χρονος.

 

Ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος τόνισε μετά το πέρας της τελετής, πως πρέπει όλοι να αναβαπτιστούμε μέσα στον αγιασμό και την αγιοσύνη που μας χαρίζει η Εκκλησία μας» και συνέχισε "Είναι καιρός να ανανήψουμε σαν ορθόδοξοι Χριστιανοί και σαν γενναίοι Έλληνες πατριώτες να φανούμε αντάξιοι της ιστορίας μας, του ονόματός μας και των προγόνων μας".

 

Αν και ο κ. Άνθιμος δεν αναφέρθηκε στο Σκοπιανό, το έκανε όμως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος ευχήθηκε με αφορμή την εορτή των Θεοφανείων: «Εύχομαι να δοθεί φώτιση στους γείτονες μας έτσι ώστε να τελειώνουμε με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων».
Εμφανίσεις: 32330
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!