Χτυπηθήκαν μέσα στον Ιερό Ναό της Γεννήσεως

Image
Η άμεση επέμβαση της Αστυνομίας
Συνεργάτης της Romfea.gr που βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα μας πληροφόρησε, πως χθες 27 Δεκεμβρίου βγήκαν

"μαχαίρια" μέσα στην Βασιλική της Γεννήσεως του Ιησού στην Βηθλεέμ, από αντίπαλες ομάδες ορθοδόξων κληρικών – μοναχών μετά από διαφωνία που προέκυψε.

 

Κληρικοί και μοναχοί της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας πιάστηκαν στα χέρια μέσα στον Ναό της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ, με την αντιπροσωπεία της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας.

 

Η φασαρία προέκυψε μετά από πολύωρη διαφωνία μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών, για τα όρια του καθενός μέσα στην Βασιλική, διότι και οι δύο ομάδες καθάριζαν τον Ναό για την εορτή των Χριστουγέννων με το Ιουλιανό Ημερολόγιο.

 

Η φασαρία είχε πάρει επικίνδυνες διαστάσεις, με σκοπό να επέμβει άμεσα η παλαιστινιακή αστυνομία, ώστε να αποκατασταθεί η τάξη μέσα στον Ιερό χώρο του Ναού.

 

Οι σχέσεις μεταξύ των αντιπροσώπων των θρησκειών που διοικούν την Βασιλική (Ορθόδοξοι, Καθολικοί, Αρμένιοι) δεν είναι και οι καλύτερες, συχνά υπάρχουν έριδες και διαφωνίες, όταν παραβιάζονται τα όρια του καθενός μέσα στον Ναό.

 

Τέλος να αναφερθεί πως ο καθαρισμός της Εκκλησίας γινόταν, διότι χιλιάδες Καθολικοί εόρτασαν εκεί την ημέρα των Χριστουγέννων πριν τρεις μέρες.
Εμφανίσεις: 56653
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!