"Δημοκρατία των Σκοπιών" να ονομαστεί η ΠΓΔΜ

ImageΓια αλλή μια φορά στο σημερινό κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, αναφέρθηκε

στο Σκοπιανό και συγκεκριμένα στην ονομασία, στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης.

 

Ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος πρότεινε στην ηγεσία της ΠΓΔΜ μέσω άμβωνος, να πάρει την ονομασία «Δημοκρατία των Σκοπίων» ως καταλληλότερο όνομα.

 

Στην συνέχεια ο κ. Άνθιμος ανέφερε πως είχε προτείνει και παλαιότερα την ονομασία «Βαρντάρσκα» τονίζοντας πως « Τι πιο ωραίο να το πείτε: Δημοκρατία των Σκοπίων, με πρωτεύουσα τα Σκόπια».

 

Πάντως ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης έχει ξεκαθαρίσει από την αρχή πως σκοπός του δεν είναι να εμπλακεί σε θέματα πολιτικής, αλλά πως ενδιαφέρεται «δικαιωματικά και υποχρεωτικά, για ένα θέμα που αφορά όλη την πατρίδα μας αλλά ιδιαίτερα το μεγάλο διαμέρισμα της Μακεδονίας».

 

Επίσης ο κ. Άνθιμος αναφέρθηκε και στον Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο, και χαρακτήρισε την στάση του «Παράδειγμα προς έμπνευση για όλους μας».

 

Παρακολουθούμε με αγωνία την εξέλιξη της υγείας του Αρχιεπισκόπου, διότι τις τελευταίες ημέρες είχε κάποια μικροπροβλήματα, αλλά συνεχίζει να τα αντιμετωπίζει ηρωικά και με μεγάλη πίστη στον Θεό».

 

Τέλος ο κ. Άνθιμος δήλωσε πως το μονό που μπορούμε εμείς να κάνουμε, είναι να προσευχόμαστε στον Θεό, να του δίνει δύναμη».


Εμφανίσεις: 41716
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!