Αβάσιμη η γνησιότητα της λόγχης που πλήγωσε Τον Χριστό

ImageΑβάσιμα θεωρεί τα επιχειρήματα για την γνησιότητα της λόγχης Echmiadzin ο Πατριάρχης Αρμενίας κ. Καρέκιν Β΄,

η οποία πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε από ρωμαϊκό λεγεωνάριο για να διαπεράσει την πλευρά του Ιησού Χριστού.

Συγκεκριμένα ο Αρμένιος Πατριάρχης δήλωσε σε ημερήσια Ρωσική εφημερίδα πως «δεν έχουμε κάποιο επίσημο έγγραφο που να αποδεικνύει την αρχαιότητα της λόγχης, και για αυτό μια σειρά έμμεσων στοιχείων επιχειρηματολογούν υπέρ μας.Ούτως η άλλως δεν πρόκειται αυτό να συστήσει μια πραγματογνωμοσύνη. Αυτό μπορεί να είναι σημαντικό γεγονός για τους επιστήμονες, όχι όμως και για τους πιστούς της Ορθοδοξίας μας».

Τρεις ακόμα ευρωπαϊκές πόλεις υποστηρίζουν ότι έχουν το αυθεντική λόγχη, όπως η Βιέννη, η Ρώμη και η Κρακοβία, εν τούτοις όμως ο Αρμένιος Πατριάρχης κ. Καρέκιν αρνείτε να εξετάσει τέτοια επιχειρήματα.

«Εμείς πιστεύουμε ότι η λόγχη αντέχει μια αφή του θαύματος, και πως διαπέρασε και πλήγωσε τον Ιησού Χριστό»  όμως συνέχισε ο Πατριάρχης «η λόγχη δεν είναι έκθεμα ενός μουσείου για οικονομικά οφέλη μερικών, εμείς την λόγχη την χρησιμοποιούμε στην καθαγίαση, στο χρίσμα και στο ιερό Βάπτισμα και κάθε άλλη λόγχη δεν έχει καμία «πρακτική χρήση».
Εμφανίσεις: 70091
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!