Oecumenica: Εγκαίνια στο σχολείο "ΕΛΛΑΔΑ"

Image
Ολοκληρώθηκε το σχολείο στο χωρίο Μακαρέστι της Μολδαβίας με πάρα πολύ γοργούς ρυθμούς

και είναι έτοιμο ύστερα από 11 μήνες, από την έναρξη των εργασιών που πραγματικά είναι χρόνος ρεκόρ για τέτοιου είδους κατασκευές.

Το σχολείο είναι 3.600 τ.μ. και είναι σε σχήμα σταυρού. Το σχολείο αυτό που έχει ονομαστεί "Λύκειο ΕΛΛΑΔΑ" και έχει την δυνατότητα να εξυπηρετεί 360 μαθητές.

Η πύλη και το αέτωμα του σχολείου έχουν έντονα ελληνικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το κτίριο, στις αίθουσες διδασκαλίας είναι γραμμένα ονόματα Ελλήνων Φιλοσόφων και στην αίθουσα των καθηγητών το όνομα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.

Τα εγκαίνια του σχολείου θα γίνουν αύριο Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2007, από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Στα εγκαίνια θα παρευρίσκονται μέλη της "
OECUMENICA" , ελληνική αποστολή με εκπρoσώπους από το Υπουργείο, εκπρoσώπους του Τύπου καθώς επίσης σύσσωμη η Μολδαβική Κυβέρνηση μέσω του Υπουργού Παιδείας της Μολδαβίας , του προέδρου της τοπικής κοινότητας και πλήθος επισήμων.

Εμφανίσεις: 44922
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!