Ένας χρόνος από την ανεύρεση της Βρεφοκρατούσας

ImageΟ Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης μετέβη σήμερα (2-12-2007) στο Νομό Λακωνίας και παραβρέθηκε στην τελετή τοποθέτησης πιστού αντιγράφου εικόνας της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας της Ι.Μ. Έλωνας Αρκαδίας, σε εικονοστάσι στο εξωκλήσι της Παντάνασσας στο Φαρακλό Λακωνίας.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός περίπου έτους από την ανεύρεση της εικόνας της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας, η οποία είχε κλαπεί από την Ιερά Μονή Έλωνας Λεωνιδίου Αρκαδίας την 18-8-2006 και βρέθηκε μετά από επιστάμενες αστυνομικές έρευνες την 23-09-2006, στο χώρο όπου τοποθετήθηκε σήμερα το αντίγραφο της εικόνας.

Κατά τη διάρκεια της τελετής πραγματοποιήθηκε θεία λειτουργία στην οποία χοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος.

Στην τελετή παρέστησαν ο Νομάρχης Λακωνίας, ο Δήμαρχος Βοιών, ο Δήμαρχος Λεωνιδίου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ελαφονήσου, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Χρήστος Δρακόπουλος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου Υποστράτηγος Χρήστος Μακρής, οι Διευθυντές των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Πελοποννήσου, λοιποί ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, της κοινωνικής, πνευματικής, οικονομικής ζωής της περιφέρειας της Πελοποννήσου και πλήθος κόσμου.

 Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας μετά το πέρας της θείας λειτουργίας σε σύντομη ομιλία του είπε τα ακόλουθα:

 «Συμπληρώθηκε ένας και πλέον χρόνος από την ανεύρεση και παράδοση στην εκκλησία της Ιεράς Εικόνας της Παναγιάς της Βρεφοκρατούσας, που είχε κλαπεί από την Ιερά Μονή Έλωνας Λεωνιδίου Αρκαδίας.

 Πέρασε ένας χρόνος από τότε που η Ελληνική Αστυνομία, εκπληρώνοντας το χρέος της απέναντι στην κοινωνία και την εκκλησία, κατάφερε, με τη βοήθεια του Θεού και της χάριτος της Παναγίας, να ανταποκριθεί στο κοινό θρησκευτικό αίσθημα και να εξιχνιάσει την υπόθεση της διακεκριμένης αυτής κλοπής, εντοπίζοντας και παραδίδοντας στα χέρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου το ιερό, θαυματουργό κειμήλιο.

Σήμερα, ταπεινοί και ευλαβικοί προσκυνητές, συμμετέχουμε στην τελετή τοποθέτησης πιστού αντιγράφου της Ιερής Εικόνας της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας στο εικονοστάσι που κατασκευάστηκε εδώ, δίπλα στο ξωκλήσι της Παντάνασσας, στο χώρο ακριβώς που βρέθηκε η θαυματουργή εικόνα.

Ο χώρος αυτός που βρισκόμαστε δεν αποτελεί, απλώς, ένα φυσικό γεωγραφικό σημείο. Αποτελεί, για την περιοχή και τους κατοίκους της, αλλά και για ολόκληρη την ορθόδοξη θρησκευτική κοινότητα, ένα σημείο ορόσημο. Ένα σημείο το οποίο ορίζεται όχι από γεωγραφικές συντεταγμένες αλλά από την πνευματική σύζευξη των πιστών και τη στενότερη ψυχική και θρησκευτική σύγκλιση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και ειδικότερα των κατοίκων του οικισμού Φαρακλού Λακωνίας και του Δήμου Λεωνιδίου Αρκαδίας.

Για την Ελληνική Αστυνομία, ο χώρος αυτός, αποτελεί και θα αποτελεί πάντοτε τόπο προσκυνήματος, κατάνυξης και περισυλλογής.

Θα μας γεμίζει ικανοποίηση για την εκπλήρωση του χρέους μας.

Θα μας υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις μας απέναντι στην εκκλησία και τους ανθρώπους.

Θα διεγείρει το θρησκευτικό μας συναίσθημα και θα ανανεώνει την πίστη, την ελπίδα και το κουράγιο μας.

Θα μας οπλίζει με δύναμη και αντοχές και θα μας προστατεύει από τους κινδύνους, στη δύσκολη αποστολή μας που δεν είναι άλλη από την προστασία του πολίτη και τη διασφάλιση της τάξης και της νομιμότητας.

Σεβασμιώτατοι, εκφράζω εκ μέρους του Σώματος τον σεβασμό, την εκτίμηση και τις θερμές ευχαριστίες διότι με την άδεια σας εκπληρώνεται σήμερα, παρουσία των τοπικών αρχόντων και πιστών κατοίκων, η επιθυμία μας, το χρέος μας και η δέσμευση μας όπως προτάθηκε από τον ομιλούντα και εγκρίθηκε από την προηγούμενη πολιτική Ηγεσία.

Ευχαριστούμε διότι με την παρουσία σας ηγείστε, με τους σεβαστούς αιδεσιμοτάτους, τη σημερινή λατρευτική εκδήλωση .

Ευχαριστούμε για τις προσευχές και ευλογίες σας για όλο το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και τις οικογένειές τους».
Εμφανίσεις: 36584
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!