Αίσιο τέλος η απαγωγή του Ασύριου ιερέα

Image
Ντανιέλ Σαβτσί
Αίσιο τέλος είχε τελικά ο ιερέας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Συρίας που είχε απαχθεί την Τετάρτη

από αγνώστους στην Επαρχία Μιντγιάτ, καθώς ήταν καθοδόν με το αυτοκίνητο του για το μοναστήρι,μετά από επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας.

Άγνωστοι δράστες έστησαν ενέδρα στον 55 χρόνο ιερέα Ντανίελ Σαβτσί, και ζητούσαν 300.000 ευρώ ως λύτρα για την απελευθέρωση του.

Όπως μετέδωσαν Τουρκικά κανάλια αλλά και ραδιοφωνικοί σταθμοί, πληροφορίες για τους απαγωγείς δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθούν προς το παρόν.

Η Ορθόδοξη κοινότητα της Συρίας στην Τουρκία απαριθμεί τουλάχιστον 25.000 άτομα, και οι περισσότεροι από αυτούς ζουν στην επαρχία που απήχθη ο ιερέας.

Οι περισσότεροι από τους περίπου 75 εκατομμύρια κατοίκους της Τουρκίας είναι μουσουλμάνοι και περίπου 100.000 είναι οι Χριστιανοί, κυρίως Ελληνικής και Αρμενικής καταγωγής.

Η κοινότητα αυτή έχει γίνει πρόσφατα στόχος πάρα πολλών επιθέσεων.

Τον περασμένο Απρίλιο, τρεις Χριστιανοί, δύο Τούρκοι και ένας Γερμανός, σφαγιάστηκαν από νεαρούς που εισέβαλαν στον εκδοτικό τους οίκο στην Μαλάτια της ΝΑ Τουρκίας.

Τέλος οι Τουρκικές αρχές απορρίπτουν πολιτικά κίνητρα, ωστόσο το τοπικό γραφείο της οργάνωσης «Human Rights Watch» ισχυρίζεται πως οι χριστιανοί ιεραπόστολοι στην Τουρκία υπόκεινται συνεχείς παρενοχλήσεις.

Εμφανίσεις: 36048
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!