Αντιπροσωπεία Καθολικών στην Θρονική Εορτή

ImageΟ πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για την προώθηση της Χριστιανικής ενότητας των Εκκλησιών

Καρδινάλιος Γουόλτερ Κάσπερ, είναι ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Βατικανού στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ουόλτερ Κάσπερ βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη με σκοπό να συμμετάσχει και αυτός, στην Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και στους εορτασμούς της εορτής του Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου.

Ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου σχετικά με Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία αναφέρει: «Στην καθιερωμένη Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία θα παραστεί η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας Ρώμης υπό την ηγεσίαν του Σεβασμιωτάτου Καρδιναλίου Ουόλτερ Κάσπερ, Προέδρου του Ποντιφικού Συμβουλίου δια τη προώθησιν της ενότητος των Χριστιανών».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος μαζί με τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, θα τελέσει την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Επίσης στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα αναγνωσθεί μήνυμα του Πάπα Βενέδικτου XVI για την Θρονική Εορτή, προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Τέλος η Θρονική  Εορτή θα ολοκληρωθεί το βράδυ, με την εορταστική δεξίωση που οργανώνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην οποία θα παραστούν εκπρόσωποι του Βατικανού και εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος.
Εμφανίσεις: 36187
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!