Κάσπερ: "Η Ραβέννα ήταν μόνο το πρώτο βήμα"

Image
Καρδινάλιος Γουόλτερ Κάσπερ
Πριν λίγες μέρες ο Πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για την προώθηση της Χριστιανικής ενότητας

Καρδινάλιος Γουόλτερ Κάσπερ,μίλησε σε Ραδιοφωνικό σταθμό του Βατικανού σχετικά με το έγγραφο της ενότητας των Εκκλησιών που έγινε στην Ραβέννα.

  

Ο Καρδινάλιος κ. Κάσπερ τόνισε, πως οι Ορθόδοξοι από την μεριά τους ήταν πρόθυμοι να συζητήσουμε για το επίπεδο της Καθολικής Εκκλησίας, και όχι απλά για την πραγματικότητα της Εκκλησίας σε τοπικό η περιφερειακό επίπεδο.

  

Επίσης ο κ. Κάσπερ αναφέρθηκε και στο γεγονός που αφορούσε την αποχώρηση από το διάλογο στην Ραβέννα, του εκπροσώπου του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτη Βιέννης κ. Ιλαρίων.

  

«Οι αντιπρόσωποι της Καθολικής Εκκλησίας ήταν πολύ λυπημένοι, και ο λόγος ήταν ότι Ρωσική αντιπροσωπεία εγκατέλειψε την συνάντηση. Όμως η απουσία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν καταργεί το κύρος και την νομιμότητα αυτού του εγγράφου» υπογράμμισε ο Καρδινάλιος Κάσπερ.

  

Ωστόσο ανέφερε πως η συμφωνία που επιτευχθεί στην Ραβέννα της Ιταλίας είναι σημαντική, όμως δεν παύει να είναι μόνο «ένα πρώτο βήμα» στον διάλογο μεταξύ των δύο Εκκλησιών.

  

Όσο για την επόμενη φάση του διαλόγου ο κ. Κάσπερ τόνισε, ότι θα εξεταστεί ο ρόλος του Πάπα-Ρώμης στην πρώτη χιλιετία, όταν Ορθόδοξοι και Καθολικοί ήταν ακόμα ενωμένοι, αλλά και την ανάπτυξη εντός της Καθολικής Εκκλησίας της ιδέας του Αλάθητου του Πάπα.

  

«Ο διάλογος αυτός όμως δεν θα είναι καθόλου εύκολος, πιστεύω ότι θα χρειαστεί ίσως και μια ολόκληρη δεκαετία για να καταλήξουμε σε συμφωνία» είπε ο κ. Κάσπερ.

 

Να αναφέρουμε πως η επόμενη 22η Διαθρησκευτική Συνάντηση το 2008, θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο.
Εμφανίσεις: 34630
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!