Επιστολή του Κονίτσης κ. Ανδρέα περί διαβατηρίων

ImageΔια του παρόντος υποβάλλω Υμίν, ευσεβάστως, ένα σοβαρόν προβληματισμόν μου επί θέματος, το οποίον από τινων ετών

ετών συνταράσσει τας συνειδήσεις των Χριστιανών μας.Συγκεκριμένως πρόκειται δια την έκδοσιν διαβατηρίων η οποία απαιτείται να γίνεται μόνον με νέαν ταυτότητα, εις ην δεν αναγράφεται το «χριστιανός Ορθόδοξος», παρά τας μεγαλειώδεις λαοσυνάξεις της Εκκλησίας και τας υπέρ τα τρία εκατομμύρια (3.000.000) υπογραφάς. Το ζήτημα ετέθη και εις εμέ, κατ’ επανάληψιν από αγωνιώντας πιστούς. Ως εκ τούτου, εζήτησα να ενημερωθώ επακριβώς, δια το εάν όντως προς έκδοσιν διαβατηρίου χρειάζεται μόνον η νέα ταυτότης.

Σας διαβεβαιώ ότι ούτε εις τα σχετικά τεύχη της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως εις α γίνεται λόγος περί  εκδόσεως η αντικαταστάσεως διαβατηρίου, ούτε εις αστυνομικά έγγραφα (της Διευθύνσεως Διαβατηρίων) ευρήκα διάταξιν, ήτις να απαιτή προς έκδοσιν διαβατηρίου την νέαν ταυτότητα, ήτις δεν αναφέρει το θρήσκευμα («Χριστιανός Ορθόδοξος»). 

Και ερωτώ ευλαβώς : Δηλαδή, με τον τρόπον αυτόν, η Πολιτεία εκβιάζει τους Έλληνας Πολίτας Ορθοδόξους να λάβουν, ούτως η άλλως, την νέαν ταυτότητα ; Το γεγονός, αν όντως συμβαίνη, είναι σκανδαλώδες. Και μάλιστα διότι προέρχεται από την κυβερνώσαν παράταξιν, ήτις ως αντιπολίτευσις είχε - δια του Αρχηγού της - υπογράψει εναντίον της αντιχριστιανικής εκείνης αποφάσεως της τότε Κυβερνήσεως. Θεωρών αδιανόητον να «παίζη» ο οιοσδήποτε με την συνείδησιν των χριστιανών μας, παρακαλώ, ευσεβάστως, να έχω την σχετικήν απάντησιν της Ιεράς Συνόδου, προκειμένου να ενημερώσω την ακριτικήν μου Επαρχίαν. Το πράγμα επείγει. Οι καιροί ου μενετοί.                                              

Διατελώ                             

Ελάχιστος εν Χριστώ αδελφός         

Ο Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης   Α Ν Δ Ρ Ε Α Σ

Εμφανίσεις: 26303
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!