Η Παναγία η Θρηνωδούσα στην Χαλκίδα

ImageΜε κάθε Εκκλησιαστική λαμπρότητα έγινε την Τετάρτη το απόγευμα στην πόλη της Χαλκίδος η υποδοχή της Θαυματουργού

η υποδοχή της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Θρηνωδούσης, επίσης έγινε η επίσημη έναρξη των φετινών ΙΕ΄ Δημήτριων.  

 

Η Ιερά εικόνα της Παναγίας φυλάσσεται στο Ιερό Προσκύνημα της Αγ. Βαρβάρας της Αποστολικής Διακονίας του Δήμου Αττικής. Την Ιερά εικόνα μετέφερε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος Δ/ντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος Ο Θεοφιλέστατος συνεόρτασε με τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Δημήτριο, Προστάτη και έφορο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού της Χαλκίδος. 

 

Την Ιερα εικόνα παρέλαβε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ευλόγησε τον πιστό λαό της Χαλκίδος με το Ιερό εικόνισμα της Παναγίας μας.Στην συνέχεια έγινε δέηση στην Πλατεία Ηρώων με προσφώνηση από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, και η πομπή κατέληξε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου. 

 

Η Ιερά εικόνα της Παναγίας θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ναό μέχρι και τις 28 Οκτωβρίου 2007, και καθημερινά θα τελούνται Ιερές ακολουθίες.

Εμφανίσεις: 88421
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!