Φοβερό το Σχόλιο για τον Σπάρτης Ευστάθιο

Image
Ο Σπάρτης Ευστάθιος
Έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο το ρεπορτάζ της Κυριακάτικης Εφημερίδος «Πρώτο Θέμα», με τα Βιογραφικά των εφτά

 "διαδόχων"  Μητροπολιτών.

Οι εικονιζόμενοι Μητροπολίτες ήταν ο Σπάρτης Ευστάθιος, ο Σύρου Δωρόθεος, ο Θηβών Ιερώνυμος, ο Ξάνθης Παντελεήμονας, ο Μεσογαίας Νικόλαος και τέλος ο Ναυπάκτου Ιερόθεος.

  

Ο λόγος που αναφερθήκαμε στο Κυριακάτικο δημοσίευμα είναι το σχόλιο που γράφτηκε για τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο, το οποίο μας έβαλε σε πολλές αμφιβολίες και σκέψεις.

  

Κάτω από την φωτογραφία του Μητροπολίτη Ευστάθιου αναφέρει :

«Χαμηλών τόνων Ιεράρχης που συνηθίζει να μην ψεύδεται όπως αρκετοί άλλοι Μητροπολίτες! Φυσικά έχει και άλλα χαρίσματα όπως διαλλακτικός, αυστηρός σε θέματα ηθικής και είναι παραδοσιακός κληρικός ….».

 

Εντύπωση κάνει σε πολλούς η λέξη «συνηθίζει να μην ψεύδεται όπως αρκετοί άλλοι Μητροπολίτες!».  

 

Εμείς δεν θα κάνουμε κανένα σχόλιο,  και θα αφήσουμε να απαντήσει στο σχόλιο αυτό ο Άγιος Γέροντας των ημερών μας ο Γέροντας Παϊσιος: « Σήμερα έχουν μάθει σε μια ευσέβεια εξωτερική και μια μόρφωση κατά κόσμο, και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τον καλό από τον κακό».  

 

Θα λέγαμε πως η παρατήρηση του Γέροντα Παϊσίου είναι συγκλονιστική, που αξίζει όλοι να την δώσουμε την πρέπουσα σημασία αν θέλουμε σ΄ αυτές τις δύσκολες μέρες το καλό της Εκκλησία του Χριστού. 

 

Πάντως ακούστηκε πως ο Ελληνικός λαός διάβασε αλλά και είδε  με πολύ αγωνία το δημοσίευμα, και τα σχόλια που γίνονται για τους Ιεράρχες, αρχίζοντας να βλέπουν από άλλη οπτική γωνία τους Ιεράρχες της Εκκλησίας μας.

Εμφανίσεις: 55028
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!