Το χέρι του Αγίου Σπυρίδωνα στον Πειραιά

Image
Ο Άγιος Σπυρίδων
Κατόπιν αιτήματος και παρακλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ,

το οποίο διεβίβασε η Ιερά Σύνοδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος και η Διοικούσα Επιτροπή του Ιερού προσκυνήματος του Αγίου Σπυρίδωνος απεδέχθησαν να μεταφερθεί η δεξιά χείρα του Αγίου στον Πειραιά, όπου ο Άγιος Σπυρίδωνας είναι προστάτης και πολιούχος.


Το λείψανο της δεξιάς χειρός θα μεταφέρει το πρωί της Δευτέρας 8 Οκτωβρίου 2007 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

 Η υποδοχή θα γίνει σε πλοίο το οποίο θα αποπλεύσει από το Τροκαντερό και θα φθάσει έξω από το Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς, όπου θα τελεστεί στις 11 το πρωί της Δευτέρας επίσημη δοξολογία.

Το λείψανο της δεξιάς χειρός θα παραμείνει στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς μέχρι την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007, προς ευλογία των πιστών χριστιανών.


Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2007 θα τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο Ναό, στο οποίο θα συμμετάσχει και ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων.
Εμφανίσεις: 45484
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!