Δελτίο Τύπου Ι.Μητροπόλεως Κερκύρας

Image
Ο Μητροπολίτης με τα παιδία
Δελτίο Τύπου εξέδωσε με ημερομηνία 27/09 η Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, λόγω έναρξης κατηχητικών & νεανικών σχολείων. ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2007, η οποία είναι αφιερωμένη από την τοπική μας Εκκλησία στο νεανικό έργο, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη των  Κατηχητικών Σχολείων και Νεανικών Συντροφιών των Ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεώς Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων, αφού προηγουμένως με το τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί Αγιασμός και θα διαβαστεί το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νεκταρίου.  

 

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2007-2008  Αγαπητοί μου γονείς, αγαπητά μου παιδιά,  Με την χάρη του Θεού ξεκινά και πάλι η προσπάθεια της τοπικής μας Εκκλησίας στο χώρο της κατήχησης, στην οποία επιθυμούμε και προσευχόμαστε για την συμμετοχή σας. Σε μία εποχή όπου τα πάντα λειτουργούν παθητικά, καταναλωτικά, ψεύτικα, η Εκκλησία ζητά από τα παιδιά και τους νέους μας να επιδείξουν δυναμισμό, όρεξη, καλή διάθεση, ώστε όχι μόνο να μάθουν τι σημαίνει πίστη και παράδοση, αλλά και να γαλουχηθούν με αξίες και ιδανικά τα οποία θα βοηθήσουν στην πνευματική και ηθική τους πρόοδο.Να μην έχουμε προκαταλήψεις έναντι της Εκκλησίας. Στα κατηχητικά σχολεία δεν γεννούμε απόκοσμους ανθρώπους, συντηρητικούς, εκτός της ζωής. Θέλουμε νέους χαρούμενους, δημιουργικούς και δυναμικούς. Νέους όμως με στηρίγματα ηθικά, με πίστη και αγάπη για το Θεό και τον πλησίον.Ελάτε λοιπόν, πλαισιώστε τις προσπάθειες αυτές, χαρείτε με τους ιερείς και τους κατηχητές μας τις συναντήσεις για όλες τις ηλικίες που η τοπική μας Εκκλησία διοργανώνει και μην αφήνετε να περάσει μία μεγάλη ευκαιρία ανεκμετάλλευτη.Καλή και ευλογημένη κατηχητική χρονιά!                                                 

                                                  Μετά της εν Κυρίω Αγάπης,

                                                       ο Μητροπολίτης σας

                            + Ο Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων

                                                                  Νεκτάριος

 

 

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 

 

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά λειτουργεί το Φροντιστήριο Στελεχών και υποψηφίων κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως. Η επίσημη έναρξη των συναντήσεων θα γίνει την  Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2007 και ώρα 6 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Γαρίτσας, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νεκτάριο με την τέλεση του Αγιασμού και επίδοση διοριστηρίων. Εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί το πρώτο φροντιστηριακό μάθημα «Εκκλησιολογική Κατήχηση. 1. Εκκλησία και Πεντηκοστή», με εισηγητή τον Πρωτ. Ιωάννη Βλάσση, και θα ακολουθήσει Υποδειγματικό Μάθημα για την Πεντηκοστή για τα παιδιά του Δημοτικού από τον π. Δημήτριο Βασιλειάδη.Τα μαθήματα του Φροντιστηρίου φέτος θα περιλαμβάνουν ένα συνδυασμό θεωρητικού και πρακτικού χαρακτήρα, για περαιτέρω κατάρτιση στις μεθόδους και το περιεχόμενο της κατήχησης.   Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την

 

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007. ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΝΕΩΝ 18-35 ΣΤΟΝ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΠΟΛΕΩΣ Η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, στα πλαίσια της προσπάθειας επικοινωνίας με τους νέους του τόπου μας, συνεχίζει για πέμπτη χρονιά την λειτουργία συνάξεως για τους φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου, για τους εργαζομένους νέους και νέες, όπως επίσης και για τους Αποφοίτους Λυκείου. Οι συναντήσεις θα διεξάγονται κάθε Πέμπτη και ώρα 8.30 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου πόλεως Κερκύρας και η έναρξη θα γίνει την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2007, με φετινό κεντρικό θέμα των συναντήσεων του χειμερινού εξαμήνου «Αγάπη και θάνατος»  μέσα από κείμενα της Εκκλησίας και της Λογοτεχνίας. Στην σύναξη θα γίνονται συζητήσεις σχετικά με σύγχρονα θέματα που απασχολούν τους νέους, τα οποία θα εξετάζονται υπό το πρίσμα του ευαγγελικού και πατερικού λόγου της Εκκλησίας. Η συμμετοχή των νέων είναι ελεύθερη.
Εμφανίσεις: 32660
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!