Αρχιεπίσκοπος: «Απαιτείται η ενότητα των Ορθοδόξων λαών»

rosiki-pre

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης - 00.31

Το καθιερωμένο δείπνο προς τιμήν των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, παρέθεσε η Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα με αφορμή την εορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος απευθυνόμενος στον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Τσιχνικισβίλι, εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια για την επανεκλογή του κ. Βλαντιμίρ Πούτιν στη θέση του προέδρου της χώρας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην περίοδο του θριάμβου της Ορθοδοξίας με την αναστήλωση των εικόνων, στηνν περίοδο της Τουρκοκρατίας και στην περίοδο της Ελληνικής Επαναστάσεως.

«Κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης, υπήρξε σημαντική βοήθεια από την πλευρά της Ρωσίας», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Ιερώνυμος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε και στο «ξανθό γένος», εκφράζοντας την ευχή οι Ρώσοι να βοηθήσουν την Ελλάδα στην κρίση που αντιμετωπίζει.

«Και τώρα που περνάμε μια τόσο δύσκολη περίοδο εδώ στην πατρίδα μας, ελπίζουμε πάρα πολύ ότι η Ρωσία θα μπορέσει ακόμη περισσότερο μέσω του συνδέσμου της Εκκλησίας, να συμπαρασταθεί στον αγώνα που γίνεται για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες», τόνισε σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr ο κ. Ιερώνυμος.

Ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε επίσης στην ενότητα των ορθοδόξων λαών, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η ενότητα απαιτείται σήμερα περισσότερο από ποτέ.

«Οι ιστορικές συγκυρίες απαιτούν την ενότητα των ορθοδόξων λαών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Από την πλευρά του ο Ρώσος Πρέσβης αναφέρθηκε στη μεταφορά του λειψάνου του Αγίου Σπυρίδωνος που μεταφέρθηκε στην Ρωσία, του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ που ήρθε στη Αθήνα καθώς και στο μεγάλο προσκύνημα της Αγίας Ζώνης στην Ρωσία.

Τέλος να αναφερθεί ότι στο δείπνο, παρέστησαν και οι πρεσβευτές των Βαλκανικών χωρών.

Εμφανίσεις: 84331
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!