Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών: «Να εκδίδετε αποδείξεις»

arxiepiskopi

Εγκύκλιο σημείωμα απέστειλε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, προς τους Προέδρους των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των Ιερών Ναών και των Ιερών Παρεκκλησίων.

Την εγκύκλιο που υπογράφει ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμ. Μάξιμος Παπαγιάννης, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ως γνωστόν παγία επιθυμία του Μακαριωτάτου, αλλά και καθήκον πάντων των υπευθύνων, αποτελεί η χρηστή οικονομική διαχείρισης των Ενοριών και των Παρεκκλησίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής».

Εν συνεχεία ο Πρωτοσύγκελος αναφέρεται στις δωρεές και στα φιλοδωρήματα για τα οποία όπως τονίζει, πρέπει να υπάρχει διαφάνεια και χρηστή διαχείριση με έκδοση αποδείξεων.

Συγκεκριμένα τονίζει: «Επειδή κατά παράδοση υπάρχει η συνήθεια προσφοράς δώρων η φιλοδωρημάτων εις επισκέπτας λειτουργούς εκ μέρους των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων, εντελλόμεθα υμίν, όπως από του παρόντος, δια λόγους διαφανείας και χρηστής διαχειρίσεως, εκδίδετε υπογεγραμμένας νομίμους αποδείξεις εξόδων, όταν ποσά διατίθεντει δια τους ως άνω σκοπούς εις προσκεκλημένους (Αρχιερείς, Διακόνους κ.λ.π.), επ’ ευκαιρία πανηγύρεως η ετέρας εκδηλώσεως».

Εμφανίσεις: 110149
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!