Αρχιεπίσκοπος: «Δεν πρέπει να μας πιάνει πανικός για τις δυσκολίες που υπάρχουν»

ieronimos-keraki

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης, 20.39

Τελέστηκε πριν από λίγο στον Ιερό Ναό του Αγίου Αιμιλιανού Λόφου Σκουζέ, η Β΄ Στάσις των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Την Ακολουθία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, παρουσία πλήθος κληρικών και πιστών.

Ο Μακαριώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη σημασία διαφόρων χωρίων από τον Ακάθιστο Ύμνο, όπου μεταξύ άλλων τόνισε: «Δεν ξέρω πόσοι από εμάς έχουμε κάνει πολλές φορές την αυτοκριτική μας, η να ρίξουμε μια ματιά γύρω μας ιδιαίτερα στην εποχή μας, ποια είναι η πιο ωραία εικόνα του Θεού… Όπως μας το είπε ο ίδιος, είναι ο άνθρωπος».

«Ο κάθε άνθρωπος από εμάς, έχει αξία όσο δεν έχει ο κόσμος όλος. Όμως αυτή η εικόνα του Θεού πολλές φορές γκρεμίζετε και καταπατιέται στην γη! Ρίξτε μια ματιά σήμερα στον εαυτό μας, στο σπίτι μας, στην κοινωνία μας και γενικότερα σε ότι μας περιβάλει….», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Σε άλλο σημείο ο Μακαριώτατος, υπογράμμισε: «Όσοι από εσάς έχετε κουραστεί στην ζωή, όσοι έχετε φορτωθεί και δεν αντέχετε άλλο, σηκωθείτε μην γονατίζετε λέει ο Χριστός! Είναι δυνατόν αγαπητοί μου να σταθεί κανένας όρθιος και να μην πέσει σ΄αυτή την ζωή; Όμως ο άνθρωπος πέφτει αλλά έχει την δυνατότητα να σηκωθεί… Αυτό που δεν θέλει ο Θεός είναι να μένουνε κάτω, θέλει να είμαστε όρθιοι και να πολεμούμε».

Θέλοντας να αναφερθεί στο σημερινό μήνυμα που βγαίνει από τους χαιρετισμούς, ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι ο άνθρωπος δεν πρέπει να χάνει το κουράγιο του, διότι η Παναγία είναι πάντα δίπλα για τον σηκώσει από τις δυσκολίες.

«Δυσκολίες υπάρχουν, υπήρχανε και θα υπάρχουν! Φτάνει όμως ο άνθρωπος να βρει τι φταίει, διότι όταν ο άνθρωπος έχει μια αρρώστια το βάρος πέφτει στην διάγνωση. Αν ο γιατρός δεν κάνει καλή διάγνωση και δεν πάρουμε το κατάλληλο φάρμακο δεν γινόμαστε καλά…», ανέφερε ο κ. Ιερώνυμος.

Κλείνοντας ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να μας πιάνει πανικός από τις δυσκολίες που υπάρχουν, δεν πρέπει να τα χάσουμε αλλά να στρέψουμε προς τα πάνω όρθιοι την σκέψη μας, την ψυχή μας και να προχωρήσουμε».

Φώτο: Χρήστος Μπόνης

Εμφανίσεις: 97328
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!