Τροπολογία για τα φωτοβολταϊκά της Εκκλησίας

fotovoltaika ieronimos

Τροπολογία με την οποία παρέχεται η δυνατότητα εγκατάστασης φωτοβολταϊκού πάρκου από την Εκκλησία της Ελλάδος στο Πεντελικό όρος, κατέθεσαν οι βουλευτές Γιώργος Χαραλαμπόπουλος του ΠΑΣΟΚ και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης της ΝΔ, στο νομοσχέδιο για το Πάρκο του Ελληνικού και το Πρόγραμμα "Ήλιος".

Στην τροπολογία αναφέρεται ότι η Εκκλησία θα προχωρήσει στην αναδάσωση περίπου 20.000 στρεμμάτων στο Πεντελικό Όρος με δικές της δαπάνες και προτείνεται στη συνέχεια η δυνατότητα εγκαταστήσει σε 3.500 στρέμματα σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ηλιακή ενέργεια έως 300 MW.

Οι δύο βουλευτές είναι εισηγητές στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, η συζήτηση επί του οποίου στην Ολομέλεια της Βουλής είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Τετάρτη.

Τέλος να σημειωθεί ότι τα έσοδα της Μονής Πεντέλης και της Ανώνυμης Εταιρείας της Εκκλησίας που θα προκύψουν «θα διατίθενται αποκλειστικώς για την οικονομική ενίσχυση του προνοιακού έργου της Εκκλησίας της Ελλάδος και των καθιδρυμάτων της».

Εμφανίσεις: 64424
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!