Δοξολογία στον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη (ΦΩΤΟ)

proti

Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Φερδής,  13.27

Με την καθιερωμένη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγείτου στο Κολωνάκι προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ξεκίνησε ο εορτασμός για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα.

Το παρόν στη δοξολογία έδωσε σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία με επικεφαλείς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παππούλια και τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

 Στη δοξολογία παρευρέθησαν επίσης ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Μητροπολίτης Άκρας κ. Γεώργιος και ο Έξαρχος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Αρχιμ. Δαμιανός Πάνου καθώς επίσης και εκπρόσωποι άλλων θρησκευτικών δογμάτων και Εκκλησιών. 

Μετά το τέλος της Δοξολογίας ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας κ. Ιερώνυμος δήλωσε αποκλειστικά στη Romfea.gr τα εξής:

«Επειδή η γιορτή αυτή είναι πάρα πολύ μεγάλη εθνική και θρησκευτική, και οι δυσκολίες είναι πάρα πολλές, δε θα ήθελα να πω τίποτα άλλο παρά μια ευχή μέσα από την καρδιά μου, για χρόνια πολλά ευλογημένα, δημιουργικά και ειρηνικά.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι της Δοξολογίας προηγήθηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Μάξιμου Παπαγιάννη, στην οποία το παρόν έδωσε μεταξύ άλλων και ο νέος Υπουργός Εθνικής Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Γ. Μπαμπινιώτης.

1

9

2

3

4

5

7

8

Εμφανίσεις: 102434
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!