Αρχιεπίσκοπος: «Πληρώσαμε ακριβά τον εγωισμό μας» (ΦΩΤΟ)

akathistos-iero15

Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Φερδής, 01.50

Τα εγκώμια του Επιταφίου έψαλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη ο οποίος προσωρινά είναι και ο Μητροπολιτικός Ναός στο κέντρο της Αθήνας.

Τον Ναό κατέκλυσαν πιστοί που προσκύνησαν τον Επιτάφιο και στη συνέχεια έψαλλαν τα εγκώμια.

Στο τέλος των εγκωμίων και αφού ο Μακαριώτατος έρανε τον τάφο και το εκκλησίασμα, σύσσωμοι κλήρος και λαός με πομπή και υπό τον ήχο της Μπάντας της Ελληνικής Αστυνομίας, κατευθύνθηκαν στην κεντρική πλατεία Συντάγματος κατηφορίζοντας την οδό Αμερικής και εν συνεχεία διασχίζοντας την οδό Πανεπιστημίου.

Με τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας συνέψαλλαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι, Διαυλείας Γαβριήλ και Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου και o Σαλώνων Αντώνιος Διευθυντής της Ε.Κ.Υ.Ο.

Στην Ακολουθία των εγκωμίων παρευρέθηκε ιερός κλήρος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με πρώτο τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιμ. Μάξιμο Παπαγιάννη.

Την πολιτεία εκπροσώπησε ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Δια Βίου Μάθησης κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι των κομμάτων της Βουλής.

Στην πλατεία Συντάγματος ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος στον λαό που ακολούθησε την πομπή του Επιταφίου, μίλησε για τα σημερινά προβλήματα που έαντιμετωπίζει η Πατρίδα μας.

«Σήμερα, χτίζουμε το ρίξιμο της εικόνας του Ανθρώπου και τον ευτελισμό του. Ταπείνωση και Μετάνοια μας είπε χθες Μεγάλη Πέμπτη ο Κύριος μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ιερώνυμος.

Σε άλλο σημείο τόνισε: «Μακριά από το προσωπικό συμφέρον, μακριά από τις μικρότητες, μακριά το βόλεμα και ο εγωισμός. Όλα αυτά τα πληρώσαμε σκληρά. Ο ένας να αγωνίζεται πώς να εξυπηρετεί τον άλλον».

Τελειώνοντας ο Μακαριώτατος υπογράμμισε και παράλληλα ευχήθηκε μια τέτοια Ανάσταση να έχουμε λέγοντας: «Στις δύσκολες ώρες που περνάμε εκείνο που πρέπει να κρατήσουμε είναι η ψυχή μας».

akathistos-iero1

akathistos-iero2

akathistos-iero3

akathistos-iero4

akathistos-ieroo6

akathistos-iero7

akathistos-iero8

akathistos-ieroo9

akathistos-iero9 resize

akathistos-iero10 resize

akathistos-iero11

akathistos-iero12

akathistos-iero13

akathistos-iero14

Εμφανίσεις: 97020
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!