Το ΄Χριστός Ανέστη' στον Αγ. Διονύσιο παρουσία του Πρωθυπουργού

anastasi

Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Φερδής, 01.17

Χριστός Ανέστη ανεφώνησε πριν από λίγο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τα σκαλιά του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

Με τον κ. Ιερώνυμο συλλειτουργούν και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι, Αβύδου Κύριλλος, Φαναρίου Αγαθάγγελος, Διαυλείας Γαβριήλ, οι ιερείς των Ναών της Μητροπόλεως και του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

Πλήθος πιστών συνέρρευσαν από νωρίς για να ακούσουν από τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας το Χριστός Ανέστη.

Στην Θ. Λειτουργία παρευρέθηκε και ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με την σύζυγό του καθώς και πολλοί πολιτικοί όλων των κομμάτων.

Αφού μετέδωσε το Άγιο Φως ο Μακαριώτατος στους πιστούς, το εκκλησίασμα κατευθύνθηκε στην είσοδο του Ιερού Ναού για την ανάγνωση του Αγίου Ευαγγελίου και τον ψαλμό του χαρμόσυνου μηνύματος.

Στη συνέχεια ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Μάξιμος Παπαγιάννης ανέγνωσε το Πασχαλινό Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Αυτή την ώρα τελείται η Πασχαλινή Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου και των βοηθών Επισκόπων, ενώ αύριο το πρωί και ώρα 11 θα τελεστεί ο Εσπερινός της Αγάπης.

anastasi1

anastasi2

anastasi3

anastasi4

anastasi5

anastasi6

anastasi8

anastasi9

Εμφανίσεις: 101030
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!