Ο Αρχιεπίσκοπος προεξήρχε στον Εσπερινό της Αγάπης (ΦΩΤΟ)

agapis

Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Φερδής, 14.17

Τελέστηκε σήμερα Κυριακή, 15 Απριλίου 2012 στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, ο εσπερινός της Αγάπης χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Επίσης συγχοροστάτησαν όλοι οι Βοηθοί Επίσκοποι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αχελώου Ευθύμιος, Θερμοπυλών Ιωάννης, Νεοχωρίου Παύλος, Μαραθώνος Μελίτωνας, Ναζιανζού Θεοδώρητος, Αβύδου Κύριλλος, Διαυλείας Γαβριήλ και οι δύο νέοι Επίσκοποι Σαλώνων Αντώνιος και Θαυμακού Ιάκωβος.

Να αναφερθεί ότι ανάγνωση των Αγίων Ευαγγελίων, ανεγνώσθη σε πολλές γλώσσες ακόμα και στην νοηματική γλώσσα.

Τα ιερά ευαγγέλια αναγνώστηκαν στα Ελληνικά από τον Μακαριώτατο, Λατινικά από τον Αρχιμ. Κλήμη Κουτσομύτη, Αγγλικά απο τον Πρωτ. Θωμά Συνοδινό, Γαλλικά από τον Αρχιμ. Γρηγόριο Παπαθωμά, Γερμανικά από τον Πρωτ. Δημήτριο Μακρή, Ιταλικά Αρχιμ. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου , Αραβικά από τον Πρωτ. Γεώργιο Σακούρ, Ολλανδικά από τον Αρχιμ. Ιερώνυμο Νικολόπουλο, Ρουμανικά από τον Πρωτ. Γεώργιο Σιλιβέστρου, Αλβανικά από τον π. Βασίλειο Μπουρντένη, Σλαβονικά από τον π. Αλέξανδρο Νόσεβιτς ενώ στη νοηματική από τον π. Ιωάννη Καραμούζη με επανάληψη των Ελληνικών.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας μοίρασε κόκκινα αυγά στους ιερείς και στους πιστούς ευχόμενος Χριστός Ανέστη.

agapis1

agapis2

agapis3

agapis4

agapis8

agapis6

agapis5

agapis7

agapis9

agapis10

agapis11

agapis12

Εμφανίσεις: 154963
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!