Ιερώνυμος: «Τα προβλήματα δεν λύνονται με ασπιρίνες» (ΦΩΤΟ)

1792414

Λάρισα, Romfea.gr  23.34


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η θεσσαλική πρωτεύουσα, η Λάρισα, τιμά και φέτος τον πολιούχο και προστάτη της, τον αρωγό και έφορό της, τον Άγιο Αχίλλιο, Επίσκοπο Λαρίσης, το θαυματουργό και μυροβλύτη.

Το απόγευμα της Δευτέρας 14 Μαΐου, τελέστηκε με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, όπου και φυλάσσονται τα Ιερά Λείψανα του Αγίου, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με την παρουσία χιλιάδων πιστών, του Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης καθώς και των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, καλωσόρισε στην πανηγυρίζουσα πόλη της Λαρίσης τον Μακαριώτατο και τον ευχαρίστησε για την ύψιστη τιμή της παρουσίας του καθώς και τους παρευρισκομένους Μητροπολίτες Καστορίας κ. Σεραφείμ, Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεο, Παροναξίας κ. Καλλίνικο, Ζακύνθου κ. Διονύσιο, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Διαυλείας κ. Γαβριήλ, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, στη συνέχεια παρεκάλεσε το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο να κηρύξει το θείο λόγο και να απευθύνει λόγους  αγάπης.

 Ο Μακαριώτατος στην ομιλία του τόνισε την σημαντική παρουσία που πρέπει να έχει στις δύσκολες μέρες μας ο Άγιος Αχίλλιος.

"Όλοι οι Άγιοι ζήτησαν και γνώρισαν τον Χριστό και για την αναζήτηση αυτή υπάρχουν πολλοί τρόποι", ανέφερε ο κ. Ιερώνυμος.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας αναφέρθηκε και στα τελευταία γεγονότα που βιώνει η Ελλάδα, τονίζοντας ότι "εμείς από μόνοι μας μπορούμε να τα καταφέρουμε και να φτιάξουμε έναν παράδεισο".

Επίσης ο κ. Ιερώνυμος εμμέσως πλην σαφώς, αναφέρθηκε και στις διαβουλεύσεις που γίνονται σχετικά με τον σχηματισμό Κυβέρνησης, τονίζοντας ότι "τα πολιτικά συστήματα κατευθύνουν τον άνθρωπο" ενώ πρόσθεσε ότι "χωρίς την φώτιση του Θεού το φάρμακο δεν έρχεται, έρχετε η ασπιρίνη που ανακουφίζει για λίγο και η αρρώστια επανέρχεται. Όμως τα προβλήματα δεν λύνονται με ασπιρίνες".

Σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος έστειλε σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, υπογραμμίζοντας ότι "πρέπει πρώτα να υπηρετούμε τον άνθρωπο, και όχι να του ζητούμε να μας υπηρετήσει αυτός".

Τέλος κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς να έχουν ως προτεραιότητα τον λαό, ενώ σημείωσε ότι ο θυσιαστικός αγώνας είναι δύσκολος.

Φωτογραφίες: Γιώργος Φερδής

iero-larisa

larisa8

larissa

larisa2

larisa3

larisa5

larisa6

IMG 4578

larisa7

larisa9

larisa11

larisa10

iero15

larisa13

larisa14

Εμφανίσεις: 80400
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!