Ο Έξαρχος του Πατριαρχείου Αντιοχείας υποδέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο

antioxeias1

Μόσχα, Αιμίλιος Πολυγένης

Τον Έξαρχο του Πατριαρχείου Αντιοχείας στην Μόσχα Σεβ. Μητροπολίτη Φιλιππουπόλεως κ. Νήφωνα, επισκέφθηκε το απόγευμα της Δεύτερας 28 Μαϊου 2012 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος στην είσοδο του Ιερού Ναού του Αρχαγγέλου Γαβριήλ, έτυχες θερμής υποδοχής από τον Έξαρχο του Πατριαρχείου Αντιοχείας ο οποίος τον καλωσόρισε θερμά.

Στη συνέχεια μετέβησαν στον Ναό όπου τελέστηκε σύντομη δοξολογία, παρουσία Μητροπολίτων και κληρικών των δύο Εκκλησιών.

"Σας καλασωρίζουμε Μακαριώτατε, είναι μεγάλη η συγκίνησή μας που βρίσκεται σήμερα κοντά μας", ανέφερε καλωσορίζοντας τον Μακαριώτατο ο Μητροπολίτης Νήφων.

Να αναφερθεί ότι ο Έξαρχος παρέθεσε επίσημο γεύμα προς τιμήν του υψηλού επισκέπτη, στο οποίο παρεκάθησαν εκτός από τη Συνοδεία του Αρχιεπισκόπου ο Έξαρχος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Μητροπολίτης Κηρύνης, ο Πρέσβης της Ελλάδος κ. Σπινέλλης καθώς και Πρέσβεις άλλων Κρατών.

"Είναι χαρά μεγάλη για εμένα και την συνοδεία μου, που επισκεφθήκαμε την Εξαρχία του Πατριαρχείου Αντιοχείας στη Μόσχα", υπογράμμισε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας μετά το πέρας του γεύματος.

Επίσης πρόσθεσε: "Να μεταφέρεται Σεβασμιώτατε, τις εγκάρδιες ευχές μου στον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιγνάτιο, αλλά και ότι προσευχόμαστε να λάβουν τέλος οι δυσκολίες που βιώνουν στην Συρία".

Κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για μια δύσκολη εποχή, τονίζοντας ότι "σήμερα είναι μια δύσκολη εποχή για όλους τους Χριστιανούς, αλλά και για όλη την Ορθοδοξία".

Φώτο: Γιώργος Φερδής

antioxeias

antioxeias2

antioxeias3

antioxeias4

antioxeias5

antioxeias6

antioxeias7

antioxeias8

antioxeias9

antioxeias10

antioxeias11

Εμφανίσεις: 42181
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!