Αρχιεπίσκοπος: ''Είναι ηρωϊκή απόφαση να γίνει κάποιος σήμερα κληρικός''

mak

Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Φερδής 

Της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στην οδό Πανόρμου προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Πενταπόλεως  (Πρώην Κεντρώας Αφρικής) κ. Ιγνάτιο.

Ο κ. Ιερώνυμος τέλεσε την χειροτονία εις Διάκονο ενός λαϊκού, πνευματικού τέκνου του Μητροπολίτου Πενταπόλεως. 

Η Εκκλησία ήταν από νωρίς ασφυκτικά γεμάτη από πιστούς που ήρθαν να τιμήσουν τον νέο διάκονο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στην σύντομη ομιλία του ο νέος διάκονος ευχαρίστησε θερμά τον Μακαριώτατο και τον πνευματικό του πατέρα, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος στον νέο κληρικό τόνισε πως είναι δύσκολη η περίοδος που εισέρχεται στον κλήρο και το έργο που πρέπει να κάνει είναι μεγάλο.

Αναφερόμενος στο έργο της Εκκλησίας τόνισε για μια ακόμη φορά  ότι «τα συσσίτια και η φιλανθρωπία δεν είναι το μοναδικό έργο της Εκκλησίας. Το κυριότερο και σημαντικότερο είναι να φτιάχνει ανθρώπους πρότυπα έτσι ώστε να υπηρετούν τον κόσμο σωστά».

Χαρακτήρισε επίσης "ηρωική απόφαση" την είσοδο του διακόνου στις τάξεις των κληρικών σε μια εποχή που, όπως είπε, όταν άλλοι αρνούνται τον Χριστό να υπάρχουν άνθρωποι που τον αγαπούν.

Και πρόσθεσε: «Οι άνθρωποι χρειαζόμαστε γενικά πρότυπα και από αυτά έχουμε ανάγκη. Ελπίδες υπάρχουν πολλές αλλά είναι ψεύτικες η μόνη ελπίδα μας είναι ο Χριστός, όσο είμαστε κοντά του δεν φοβόμαστε».

«Η πατρίδα μας", είπε ο Αρχιεπίσκοπος, "αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες όμως η πνευματική κρίση προηγείται της οικονομικής". "Πρέπει να έχουμε πρότυπα τους Αγίους για να προχωρήσουμε πνευματικά» κατέληξε ο κ. Ιερώνυμος.

Στο τέλος, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, αρχιμ. Πλάτων Κρικρής, ευχαρίστησε θερμά τον Αρχιεπίσκοπο που λειτούργησε στον ναό και έδωσε την ευλογία του στους πιστούς ενορίτες.

mak2

IMG 7805

mak3

IMG 7819

mak4

Εμφανίσεις: 105110
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!