Aρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: "Είναι σπουδαίο το έργο που κάνετε"

1808122

Με την παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β' πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξεως των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων που λειτουργούν υπό τη Διεύθυνση του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως.

Μετά από σύντομη ομιλία του Αιδεσ. Πρωτοπρ. π. Ιωακείμ Ιωακειμίδη (εφημερίου του Γ.Ν.Α. Γεννηματά) και τους χαιρετισμούς της κ. Γεωργίας Σαλεμή, Διευθύντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και της κ. Κρυσταλλίας Παφλιά Κοινωνικής Λειτουργού στο Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφία, τον λόγο έλαβε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος μεταξύ άλλων, τόνισε τη σημαντικότητα του έργου των εθελοντών και της συγκινητικής προσφοράς τους από το υστέρημα του ελεύθερου χρόνου τους.

Μοιράστηκε μαζί τους συγκινητικές στιγμές από την ποιμαντική του εμπειρία και τόνισε την ανάγκη συνεχούς κατάρτισης και υποστήριξής τους, ώστε το έργο αυτό να επιτελείται όσο το δυνατόν αρτιότερα.

Με την ευκαιρία αυτή προσκάλεσε τους εθελοντές της Διακονίας Ασθενών να αξιοποιήσουν τις καινούριες και υπερσύγχρονες κατασκηνώσεις της Ιερές Αρχιεπισκοπής και συνεχάρη τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Αιδεσ. Πρωτοπρ. π. Βασίλειο Κοντογιάννη (εφημέριο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών), τους συνεργάτες του και όλους τους εθελοντές.

Πριν το πέρας της εκδηλώσεως, υπεγράφη Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως και του Συλλόγου Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων.

Ο Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως Αιδεσ. Πρωτοπρ. π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, υπογράμμισε τη σημασία που έχει η επισημοποίηση μιας τέτοιας συνεργασίας σε μια εποχή που είναι όλο και πιο φανερή η ανάγκη, οι άνθρωποι της Εκκλησίας να πλησιάσουν εκεί που βρίσκονται και δοκιμάζονται οι συνάνθρωποί μας για να τους δείξουν την αγάπη του Θεού και το δρόμο για την Εκκλησία.  

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την επίδοση βεβαιώσεων συμμετοχής στους εθελοντές που παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα και ακολούθησε μικρή δεξίωση προς τιμήν του μεγάλου αριθμού των εθελοντών που παρευρέθηκαν.  

Φώτο: Χρ. Μπόνης

1808125

1808131

1808135

Εμφανίσεις: 70747
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!