Αρχιεπίσκοπος: «Με την πίστη όλες οι δυσκολίες περνάνε» (ΦΩΤΟ)

iero-papagou

Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Φερδής

Στον Εσπερινό της Ιεράς μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην περιοχή του Παπάγου, χοροστάτησε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο κ. Ιερώνυμος έτυχε θερμής υποδοχής στην είσοδο της Μονής, από την Ηγουμένη Γερόντισσα Χριστονύμφη και την συνοδεία της.

Ο Μακαριώτατος έφθασε στην Μονή λίγο μετά τις 6 το απόγευμα συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Μάξιμο Παπαγιάννη και τον Διευθυντή του Ιδιαιτέρου γραφείου του Αρχιμ. Χρυσόστομο Παπαθανασίου.

Ο κ. Ιερώνυμος στο κήρυγμά του μίλησε για την αγάπη που είχε ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος αλλά και την αγάπη του Θεού προς τον άνθρωπο.

 Συγκεκριμένα τόνισε: «Η αγάπη του Χριστού πάντα υπερισχύει, πρέπει να αγαπάς τον Θεό για να μπορέσεις να αγαπήσεις και τον συνάνθρωπο σου».

 «Ο Θεός αγαπάει τον άνθρωπο δεν τον εκδικείται», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος.

 Μιλώντας για τις δυσκολίες που έχουμε σήμερα στην Πατρίδα μας τόνισε ιδιαίτερα ότι : «Αν η ψυχή μας είναι δυνατή και με πίστη στον Θεό, όλες οι δυσκολίες περνάνε».

 Αμέσως μετά ο π. Μάξιμος με την συμμετοχή της Αδελφότητας έψαλλαν τα εγκώμια μπροστά στην εικόνα του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

 Tο μοναστήρι αποτελεί πνευματικό πνεύμονα στην περιοχή, το καθολικό του είναι του 11ου αιώνα και από το 1942 λειτουργεί ως γυναικεία μονή.

iero-papagou1

iero-papagou8

iero-papagou2

iero-papagou3

iero-papagou4

iero-papagou5

iero-papagou6

iero-papagou7

Εμφανίσεις: 75825
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!