Με επιτυχία η Σύναξη Ιερέων Νεότητας της Ι.Α.Α. (ΦΩΤΟ)

neotita1

Κείμενο - Φωτογραφίες, Γιώργος Φερδής

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 η σύναξη υπευθύνων ιερέων της νεότητας, στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στη Μαλακάσα.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο οποίος συνοδευόταν από τον Επίσκοπο Διαυλείας κ. Γαβριήλ και τον Πρωτοσύγκελο Αρχιμ. Μάξιμο Παπαγιάννη.

Επίσης στην σύναξη παρευρέθηκε και ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας.

Κατά την προσέλευση οι νέοι και οι νέες των ενοριών είχαν την δυνατότητα να ξεναγηθούν στους χώρους των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, που θα αποτελέσει πόλο έλξης και πνευματικής τροφής για τα νέα παιδιά της Εκκλησίας μας.

Κατά την διάρκεια της συνάξεως έγιναν τρεις εισηγήσεις.

Α’ Εισήγηση.

«Προτάσεις για την κατήχηση σήμερα» με εισηγητή τον Πρωτ. Αντώνιο Καλλιγέρη – Διευθυντή του Γραφείου Νεότητος.

Β’ Εισήγηση.

«Η Αναγκαιότητα και ο ρόλος της Εκκλησιαστικής Κατασκήνωσης» με εισηγητή τον Αρχιμ. Συμεών Βεβετσιάνο – Διευθυντή του Ιδρύματος «Διακονία».

Γ’ Εισήγηση.

«Προοπτικές της Ποιμαντικής της Νεότητας» με εισηγητή τον Πρωτ. Αδαμάντιο Αυγουστίδη – Γενικού Διευθυντού «Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως».

Ο κ. Ιερώνυμος μιλώντας στην εγκύκλιό του για την έναρξη των κατηχητικών Σχολείων στις εκάστοτε ενορίες, προσκαλεί τα παιδιά και τους γονείς να στραφούν προς την Εκκλησία.

Ο Αρχιεπίσκοπος μιλάει για έναν δρόμο που τα παιδιά μας θα έχουν την δυνατότητα να οραματίζονται, να χαίρονται και να αγαπούν.

«Να βλέπουν πέρα από τα αγαθά που συνηθίσαμε να διεκδικούμε με μεγάλες απώλειες» και υπογραμμίζει ιδιαίτερα ότι : «Αυτός ο δρόμος περνά μέσα από την αγωγή που προσφέρει η Εκκλησία μας».

«Να βοηθήσουμε τα παιδιά και τους νέους μας να αναπτυχθούν έχοντας ρίζες αθάνατες» σημειώνει μεταξύ άλλων στο σημείωμα.

Ενώ τελειώνει προσκαλώντας τους γονείς αλλά και τον καθένα να δώσουν στα παιδιά αυτή την μοναδική ευκαιρία να στραφούν τα παιδιά προς την Εκκλησία.

«Οδηγηθείτε και οδηγείστε τα παιδιά σας στην αγκαλιά της Ενορίας σας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Ιερώνυμος.

"Το θέμα της Νεότητας είναι πολύ σημαντικό, όχι μόνο για την ενορία, αλλά γενικότερα" τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Μακαριώτατος.

Στο τέλος, έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση που έδωσε την ευκαιρία της έκφρασης σε ανθρώπους ώστε να απαντηθούν διάφορα ερωτήματα για την νεότητα.

neotita2

neotita3

neotita4

neotita5

neotita6

Εμφανίσεις: 55340
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!