Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Η Ελλάδα πάντα είχε Τρόικες» (ΦΩΤΟ)

serres6

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Φώτο: Σέρρες, Γιώργος Φερδής

Την πόλη των Σερρών επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας στην κεντρική πλατεία της πόλεως, έτυχε θερμή υποδοχής από τον Δήμαρχο Σερρών, τις πολιτειακές και στρατιωτικές Αρχές, πλήθος κόσμου και δεκάδες παιδιά.
Τον Μακαριώτατο προσφώνησε ο Δήμαρχος Σερρών, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο έργο της Εκκλησίας καθώς και στην προσωπικότητα του Αρχιεπισκόπου.

Στην συνέχεια ο κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε όλους όσους τον υποδέχθηκαν, αλλά και τον Δήμαρχο για τα καλά του λόγια.

Μιλώντας για την σημερινή εποχή ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: «Η εποχή δεν είναι για λόγια, δεν είναι για συνθήματα, είναι μια εποχή που πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί για τον τόπο μας».

Αναφερόμενος στην περιοδεία του στις Μητροπόλεις της Μακεδονίας, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε: «Αν κάποιος με ρωτούσε ποιο το συναίσθημα μου από αυτή την περιοδεία στην Μακεδονία, θα ήθελα να σας πω μέσα από την καρδιά μου ότι, αυτό που είδα μέσα στα μάτια των ανθρώπων με συγκίνησαν».

«Είδα την επιθυμία για ενότητα και εργασία! Τότε είπα στον εαυτό μου, για την εποχή αυτή την δύσκολη ότι, οι αρμόδιοι πρέπει να εξετάσουν το γιατί», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος.
Σε άλλο σημείο της ομιλία του ο Μακαριώτατος, τόνισε ότι «χρειαζόμαστε κοινή δουλειά, έχει περάσει εκείνος ο καιρός, που ήταν το δικό μου και το δικό σου! Τώρα πρέπει να γίνει αυτό που είπε ο Μακρυγιάννης, το δικό μας».

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε και στους δανειστές που είχε σε όλη την διάρκεια της ιστορία της η Ελλάδα, τονίζοντας ότι «ο τόπος μας έχει περάσει πολλές κρίσεις! Αν δείτε την ιστορία μας, θα δείτε ότι υπήρξαν πολλές Τρόικες, οι οποίες μας ταλαιπωρούσαν και μας ταλαιπωρούν».

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιστορία μας, όποτε μπήκαν οι ξένοι να μας ρυθμίσουν τις εκκρεμότητες, πρώτα είδαν τα δικά τους τα συμφέροντα και ελάχιστα τα δικά μας», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος.
Κλείνοντας ο Μακαριώτατος τόνισε: «Όσοι λένε ότι τους χρωστάμε, τους λέμε ότι αυτοί μας χρωστάνε όλο τον πολιτισμό! Να ανοίξουν τα μουσεία τους και να μας δώσουν τους θησαυρούς μας, που μας έχουν κατακλέψει».

Στη συνέχεα τελέστηκε πανηγυρική Δοξολογία χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου και των Σεβ. Μητροπολιτών Καισαριανής Δανιήλ, Ζιχνών Ιεροθέου, Σιδηροκάστρου Μακαρίου, Ιλίου Αθηναγόρα, Λαγκαδά Ιωάννη και του Επισκόπου Διαυλείας Γαβριήλ.

 Στο λόγο του ο Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος ευχαρίστησε θερμά τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας κ. Ιερώνυμο για τον ερχομό του στην Μακεδονία και ιδιαίτερα στην εορτάζουσα πόλη των Σερρών,  υπογραμμίζοντας ότι με την παρουσία του τιμά και λαμπρύνει τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια της πόλεως.

Τέλος λίγο πριν τον πανηγυρικό εσπερινό ο Αρχιεπίσκοπος και λαός υποδέχτηκαν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά, η οποία έφθασε συνοδευόμενη από τον Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα στην είσοδο του Ναού.

Στον Εσπερινό επί τη εορτή των Αρχαγγέλων χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, ο οποίος αύριο άγει τα ονομαστήρια του.

serres

serres1

serres2

serres3

serres4

serres5

serres7

serres9

serres10

serres11

serres13

serres12

serres14

serres15

IMG 7913

Εμφανίσεις: 63247
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!