Λαμπρό συλλείτουργο στις Σέρρες (ΦΩΤΟ)

IMG 8092 

Σέρρες, Γιώργος Φερδής

Λαμπρό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012 στις Σέρρες, επί τη εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ενώ συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Βεροίας Παντελεήμων, Καισαριανής κ. Δανιήλ, Σερρών Θεολόγος, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Ζιχνών Ιερόθεος, Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος, Κιλκισίου Εμμανουήλ, Ιλίου Αθηναγόρας, Λαγκαδά Ιωάννης και ο Επίσκοπος Διαυλείας Γαβριήλ.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημερινή εορτή, ενώ ευχήθηκε η Παναγία του Πόντου να σκεπάζει την Ελλάδα.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο για την παρουσία του στις Σέρρες, ενώ του ζήτησε ένα λόγος ελπίδας για τις δύσκολες μέρες που βώνουμε.

Επίσης ο κ. Θεολόγος δώρισε στον Μακαριώτατο μια βυζαντινή εικόνα, ενώ του απένειμε την υψλότερη τιμητική διάκριση της Ι. Μητροπόλεως.

Ο Μητροπολίτης Σερρών δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον Μητροπολίτη Βεροίας, για την μεταφορά της εικόνας της Παναγιάς Σουμελά, τονίζοντας ότι ιδιαίτερη ευλογία για την πόλη και του απένειμε το μετάλλιο της Μητροπόλεως.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, μεταξύ άλλων ανέφερε: ''Έχουμε χάσει τις αξίες και τις αρχές μας, αλλά οι αξίες δε δανείζονται, δε χορηγούνται από το ΔΝΤ''.

" Καλούμαστε να μετανοήσουμε και να αλλάξουμε μυαλό'', πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λαμπρή λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στους δρόμους της πόλεως, παρουσία των Αρχών και πλήθους κόσμου.

Τέλος στους εορτασμούς παρέστη και ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου.

0-serres2

0-serres3

0-serres4

0-serres5

0-serres6

0-serres7

serrron1

0-serres9

0-serres10

IMG 8075

0-serres12

0-serres13

0-serres15

0-serres16

0-serres17

0-serres18

0-serres19

0-serres20

Εμφανίσεις: 109639
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!