Επίτιμος Δημότης Σερρών ο Αρχιεπίσκοπος (ΦΩΤΟ)

epitimso

Σέρρες, Γιώργος Φερδής

Επίτιμος Δημότης του Δήμου Σερρών ανακηρύχθηκε, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος στο Δημαρχείο έτυχε θερμής υποδοχής από τον Δήμαρχο Σερρών κ. Πέτρο Αγγελίδη, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων «Κ. Καραμανλής».

Εκεί ανεγνώσθη η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την ανακήρυξη του Αρχιεπισκόπου σε Επίτιμο Δημότη της πόλεως.

Ο Δήμαρχος Σερρών μιλώντας στην εκδήλωση αναφέρθηκε στην ισχυρή και αγαπητή προσωπικότητα του Μακαριωτάτου, ο οποίος προσπαθεί κάθε μέρα για το καλό του συνανθρώπων μας.

Τέλος τον κάλεσε στην πόλη των Σερρών το 2013 για τα 100χρονα της απελευθερώσεως.

Ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και όλους ανεξαιρέτως για την μεγάλη τιμή που του κάνουν.

Για ακόμη μια φορά αναφέρθηκε στους δανειστές μας, αλλά και για το χρέος της Ελλάδας τονίζοντας : «Αναγνωρίζουμε αν έχουμε κάνει λάθη, αναγνωρίζουμε ότι χρωστάμε, αλλά δεν είμαστε απατεώνες. Εμείς θα τα επιστρέψουμε αυτά που μας δώσατε».

Στο τέλος ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε τα τρία βασικά χαρακτηριστικά της Ε.Ε τονίζοντας για τους ετέρους λέγοντας: «Δημιούργησαν την Ευρωπαϊκή Ένωση με αρχές, που στηρίζονται στον Χριστιανισμό, την Αλληλεγγύη, την προστασία των αδυνάτων. Αν δεν στηρίζεται σήμερα σ’ αυτές τις αρχές, τότε η Ε.Ε έχει εκτραπεί και δεν είναι αυτή , έτσι όπως ξεκίνησε».

epitimos1

epitimos2

epitimos3

epitimos4

epitimos5

Εμφανίσεις: 39746
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!