Αρχιεπίσκοπος: ''Η Εκκλησία είναι πάντοτε πρόθυμη να βοηθήσει'' (ΦΩΤΟ)

6

Ρεπορτάζ, Γιώργος Φερδής


Το νοσοκομείο  Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» επισκέφθηκε σήμερα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο κ. Ιερώνυμος μετά από πρόσκληση που δέχτηκε από την Διοίκηση του Νοσοκομείου και τον Πρόεδρο κ. Χαράλαμπο Τομπούλογλου, παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση στην μνήμη της Αγλαΐας και Παναγιώτου Κυριακού, μεγάλων ευεργετών του Νοσοκομείου.

Μετά το τέλος του μνημοσύνου, ο κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον ιερέα του Νοσοκομείου επισκέφθηκε μερικά παιδιά που νοσηλεύονται στην μονάδα χειρουργικής του Νοσοκομείου, προκειμένου να δώσει την ευλογία του.

Λίγο αργότερα ο Αρχιεπίσκοπος συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Ιδιαιτέρου γραφείου του Αρχιμ. Χρυσόστομο Παπαθανασίου, παρέστησαν στην εκδήλωση για τα 80 χρόνια από τον Θάνατο της ευεργέτιδος και εμπνεύστριας του Νοσοκομείου Αγλαίας Κυριακού, στο Αμφιθέατρο του κτιρίου, όπου έγιναν οι χαιρετισμοί και η παρουσίαση ενός σύντομου ιστορικού του Νοσοκομείου.

Ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας στο τέλος για το λαμπρό έργο της Αγλαίας Κυριακού, τόνισε την σπουδαία κίνηση των δύο αυτών ανθρώπων που βοήθησαν για το μέλλον του τόπου, με την δημιουργία του Νοσοκομείου.

Συνέδεσε τον χώρο του Νοσοκομείου με την Εκκλησία λέγοντας: «Το οικόπεδο είναι της Μονής Πετράκη, η οποία δώρησε όλη αυτή την γη για να χτιστεί το Νοσοκομείο».

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στους όρους και την συμφωνία που έγινε το 1980 για το ανεκμετάλλευτο ακόμα οικόπεδο στην γωνία Κατεχάκη και Μεσογείων των 339 στρεμμάτων.

Το οικόπεδο παραχωρήθηκε από την Εκκλησία στην Πολιτεία με την προϋπόθεση ότι σε 10 χρόνια το έργο θα αρχίσει.

«Όρος της παραχωρήσεως ήταν να αρχίσουν οι εργασίες εντός μιας δεκαετίας, ειδάλλως η σύμβαση θα διαλυόταν»

Από το 1980 μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα σημείωσε και πρόσθεσε «Φαντάζομαι ότι τώρα αν σηκωθεί η Εκκλησία, εφόσον οι όροι δεν εκτελέστηκαν και ζητήσει πίσω το οικόπεδο, δεν ξέρω αν θα συμφωνούσαν ή θα άρχιζαν πάλι την γκρίνια για την Εκκλησία».

«Η Εκκλησία είναι πάντοτε εδώ και πρόθυμη να βοηθήσει όταν χρειάζεται και να δώσει όλο τον εαυτό της» σημείωσε κλείνοντας ο κ. Ιερώνυμος, αναφερόμενος σε όλη αυτή την περιουσία που έχει δοθεί στην πολιτεία.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Εμφανίσεις: 84223
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!