Αρχιεπίσκοπος: ''Σωστή πορεία είναι αυτή που μας δείχνουν οι Άγιοι'' (ΦΩΤΟ)

polidroso5

Ρεπορτάζ, Γιώργος Φερδής

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου προεξήρχε της Πανηγυρικής Θ. Λειτουργίας σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο ναός, κατάμεστος από κόσμο, οι οποίοι είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν και τμήμα ιερού λειψάνου του Αγίου Αθανασίου.

Με τον Αρχιεπίσκοπο συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Μάξιμος Παπαγιάννης, ο Προϊστάμενος του Ναού π. Λάμπρος Ανδρεάκης και κληρικοί της Αρχιεπισκοπής.

Ο Μακαριώτατος στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στην σημασία της αγάπης, τονίζοντας ότι «πρέπει να έχουμε αγάπη για τον συνάνθρωπό μας, γιατί η ψυχή μόνο τότε νιώθει αναπαυμένη».

Επίσης ο αναφέρθηκε στην ζωή και την προσωπικότητα του Αγίου Αθανασίου, επισημαίνοντας τον ρόλο της ορθοπραξίας σε συνδυασμό με την Ορθοδοξία.

«Σωστή πορεία είναι αυτή που μας δείχνουν οι Άγιοι στην Εκκλησία, σωστή Ορθόδοξη Πίστη, σωστή λατρευτική ζωή, αλλά και αγάπη για τον συνάνθρωπο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο προϊστάμενος του Ναού, π. Λάμπρος Ανδρεάκης ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την παρουσία του, ενώ του ζήτησε να ευλογήσει τις εργασίες αγιογράφησης που γίνονται στον Ναό.

Αμέσως μετά οι ιερείς και οι ενορίτες έκοψαν παρουσία του Αρχιεπισκόπου την ενοριακή βασιλόπιτα για το νέο έτος, ενώ ο π. Λάμπρος προσέφερε στον κ. Ιερώνυμο μια εικόνα του Άξιον Εστί.

polidroso

polidroso1

polidroso2

polidroso3

polidroso4

polidroso6

polidroso7

polidroso8

polidroso9

polidroso10

polidroso11

Εμφανίσεις: 111715
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!