Αρχιεπίσκοπος: ''Η Εκκλησία είναι δεμένη με τον λαό'' (ΦΩΤΟ)

0-ier

ROMFEA.GR | Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013 στο Συνοδικό Μέγαρο, επετειακή συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Στην αίθουσα της Ιεραρχίας παρέστησαν εκτός από τους Αρχιερείς και υπάλληλοι της Ιεράς Συνόδου.

Να αναφερθεί ότι ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλίππων κ. Προκόπιος, προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο με αφορμή τα 5 χρόνια ένα ασημένιο δίσκο με χαραγμένα τα ονόματα των Συνοδικών Ιεραρχών.

"Με νοσταλγία θυμάμαι τον τόπο τον οποίο ξεκίνησα σαν σήμερα εορτή του Αγίου Λουκά και σκέφτομαι τον τρόπο που ο Θεός να ευδοκεί κάποια πράγματα που εμείς δεν τα καταλαβαίνουμε. Έφυγα απο μια επαρχία που όλους τους γνώριζα προσωπικά και ήρθα σε μια πόλη ενός εκατομμυρίου", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ιερώνυμος.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι ο χώρος της Ιεράς Συνόδου του ήταν γνώριμος, άφου όπως σημείωσε υπηρέτησε πολλά χρόνια από την θέση του Αρχιγραμματέα και μετά ως Μέλος της Ιεραρχίας.

"Περνάμε δύσκολες ώρες και θα συνεχίσουμε να περνάμε, αλλά η Εκκλησία είναι δεμενη με το λαό. Γι΄αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που είμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι", ανέφερε επίσης ο Αρχιεπίσκοπος.

Ενώ πρόσθεσε ότι "σήμερα πολλοί καταθέτουν σκέψεις στα συνέδρια και μέσα από αυτά προσπαθούν να βρουν λύση στα προβλήματα της σύγχρονης εποχής, αλλά και αυτά από μόνα τους είναι λειψά..."

Κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: ''Οι κρίσεις βοηθάνε να καταλάβουμε ότι Εκείνος που «κυβερνάει» τον κόσμο είναι ο Χριστός. Αυτόν πρέπει να εμπιστευόμαστε και σε Αυτόν να ελπίζουμε.''

Φωτογραφίες: Χρ. Μπόνης

0-ier1

 

0-ier2

0-ier3

0-ier4

0-ier5

0-ier6

Εμφανίσεις: 105401
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!