Αρχιεπίσκοπος: ''Υπάρχουν ιερείς που αγωνίζονται και άλλοι που απομονώθηκαν''

rouf

Του Γιώργου Φερδή

Σε εκδήλωση στο Ρουφ, του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για την έναρξη των δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Ποιμαντικής Μερίμνης, παρευρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Τον Μακαριώτατο συνόδευαν ο Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Μάξιμος Παπαγιάννης και ο Γενικός Αρχιερατικός Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης.

Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Κορωνίας κ. Παντελεήμων, Μαραθώνος κ. Μελίτων, ο Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος και εθελοντές από την Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Στην εκδήλωση, παρουσιάστηκε το σημαντικό έργο της Ποιμαντικής Μέριμνας, Πολιτισμού και επικοινωνίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής από τον Διευθυντή π. Αδαμάντιο Αυγουστίδη, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε πως αυτή η αναδιοργάνωση εξυπηρετεί τρεις τουλάχιστον στόχους: "Την καλύτερη συγκρότηση του ποιμαντικού έργου, με έμφαση στην φροντίδα των κληρικών και την ενίσχυση του ενοριακού έργου, την οικοδόμηση ενός σταθερού ποιμαντικού και θεολογικού διαλόγου με τον σύγχρονο κόσμο και το πολιτισμικό γίγνεσθαι και τρίτος στόχος τη βελτίωση την ενημέρωση του λαού για την εκκλησιαστική πραγματικότητα".

Παράλληλα εορτάστηκαν και τα 10 χρόνια από την λειτουργία της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, τιμώντας τα μέλη για την μέχρι τώρα ανιδιοτελή προσφορά στον συνάνθρωπο μας.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο Μακαριώτατος τόνισε την ανάγκη για πλήρη συνεργασία μεταξύ των ιερέων, ενώ σημείωσε την καλή συνεργασία που υπάρχει στους συνεργάτες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών αλλά ιδιαίτερα τόνισε την χαρισματικότητα του π. Αδαμάντιου, ο οποίος στηρίζει έμπρακτα και όχι με λόγια όλες τις δραστηριότητες της Αρχιεπισκοπής.

Στο θέμα της συνεργασίας τόνισε: «Μεγάλο μέρος ιερέων, θυσιάζονται, προσπαθούν και αγωνίζονται με αποτέλεσμα να γίνονται θαυμαστά έργα. Υπάρχουν όμως και άλλοι ιερείς που κουράστηκαν, απογοητεύθηκαν, απομονώθηκαν ή ξέχασαν την αποστολή τους».

«Το πιο βασικό στην Διακονία του Θείου λόγου είναι η Διακονία στον συνάνθρωπο μας, αν αυτό δεν γίνει εφικτό τότε δεν επιτελέσαμε κανένα έργο», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Κλείνοντας ο κ. Ιερώνυμος ανέφερε: «Το τάλαντο που μας έδωσε ο Θεός να το αξιοποιήσουμε και να το παραδώσουμε στην διακονία και την εξυπηρέτηση των συνανθρώπων μας.»
 
Αμέσως μετά ευλόγησε την Βασιλόπιτα των Εθελοντών και ακολούθησε μια ευχάριστη μουσική βραδιά υπό των ήχο της χορωδίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και πολλών μουσικών που αγκάλιασαν τον εθελοντισμό.

rouf1

rouf2

rouf3

rouf4

rouf5

Εμφανίσεις: 100499
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!