Ο Αρχιεπίσκοπος τίμησε συνταξιούχους κληρικούς

9

Του Γιώργου Φερδή

Τιμητική εκδήλωση προς τιμήν των συνταξιούχων Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013 του "Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης."

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο στο Δουρούτειο Πνευματικό Κέντρο έναντι Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου «Χατζηκώστα».

Στην αρχή μίλησε ο π.Αδαμάντιος Αυγουστίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην κληρικών στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας.

"Ο κληρικός που παίρνει σύνταξη δεν παύει είναι ένεργο μέλος της Εκκλησίας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο π. Αδαμάντιος.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος δέχθηκε τις ευχές των Ιερέων, καθώς και τις ευχαριστίες για την εορταστική εκδήλωση και το γεύμα μαζί τους.

Ο Μακαριώτατος από την πλευρά του, ανέφερε ότι η Εκκλησία πάντα είναι στο πλευρό των συνταξιούχων ιερέων.

Επίσης ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στη αγάπη που πρέπει να έχουμε για την πατρίδα, τονίζοντας ότι "τελευταία δεν ακούμε την λέξη παγκοσμιοποίηση, αλλά μονό καλά λόγια για την πατρίδα μας."

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, υπογράμμισε: "Πρέπει να δίνουμε σημασία στις ρίζες μας, γιατί και οι ρίζες των δένδρων, βγάζουν τον καρπό και τον ανθό".

Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μοίρασε σε όλους του αφυπηρετήσαντες κληρικούς, τιμητικά πιττάκια για την πολυετή προσφορά τους.

1

2

3

4

5

6

8

10

Εμφανίσεις: 123725
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!