Αρχιεπίσκοπος: "Η γλώσσα είναι το πολύτιμο αγαθό των Ελλήνων"

glos4

Του Γιώργου Φερδή

Σε εκδήλωση για την ελληνική γλώσσα που πραγματοποιήθηκε στην Ακαδημία Αθηνών παρευρέθηκε σήμερα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος κήρυξε την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια.

Ο Μακαριώτατος είχε την ευκαιρία σύντομων συνομιλιών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, τον Πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά και τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο που τίμησαν το Συνέδριο.

Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι η ελληνική γλώσσα είναι ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά που έχουμε ως Έλληνες.

«Το δέντρο της ελληνικής γλώσσας είναι σαν την μακρόβια ελιά» είπε. "Κρατά από τον Όμηρο και τον Πλάτωνα έχοντας προοπτική να παράγει χυμούς για πολλούς ακόμη αιώνες».

«Έζησε και ζει αρχοντικά μέσα στην Εκκλησία και την λειτουργική της ζωή, άγει προς το μέλλον, συνάγει το έθνος, κατάγει τους αμφισβητίες της και προάγει το λόγο και τη σοφία» πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος αναφερόμενος στην χρησιμότητα της ελληνικής γλώσσας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα που έχει η γλώσσα μας σε διεθνές επίπεδο λέγοντας: «Η γλώσσα μας δανείζει στην διεθνή επιστήμη γλωσσικούς ρόλους... Κρατάει για τον εαυτό της το προνόμιο να είναι μητέρα εννοιών και τέχνημα δομών» υπογράμμισε, κηρύσσοντας με αυτή την φράση την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου.

Το συνέδριο θα διαρκέσει δύο ημέρες και οι ομιλίες θα γίνονται στην αίθουσα της Ακαδημίας Αθηνών,  μέρος στις συζητήσεις θα πάρουν Καθηγητές Πανεπιστημίων, φιλόλογοι, Πρέσβεις άλλων χωρών και επίτιμοι πρόεδροι.

Aποδοκιμάστηκαν;

Όπως αναφέρει η ηλεκτρονική εφημερίδα iefimerida.gr "λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης τρεις γυναίκες σηκώθηκαν από το κοινό της αίθουσας κατευθύνθηκαν προς την πρώτη σειρά των επισήμων όπου κάθονταν οι τρεις πολιτειακοί παράγοντες (Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρωθυπουργός, Αρχιεπίσκοπος) και αφού σταμάτησαν λίγα μέτρα μακρυά τους φώναξαν: «Προδότες, προδότες. Με ποιο δικαίωμα το κάνατε αυτό», αναφερόμενες προφανώς στην οικονομική κατάσταση της χώρας και το Μνημόνιο".

Ακολούθησε αναταραχή και οι τρεις διαμαρτυρόμενες οδηγήθηκαν εκτός της κεντρικής αίθουσας προκειμένου να αρχίσει η εκδήλωση, συνελήφθησαν μαζί με την ανήλικη κόρη της μιας και θα σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος τους.

glo

glos3

kaneli

glos5

glos6

glos7

glos8

kan2

kan2

Εμφανίσεις: 68627
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!