Ο Αρχιεπίσκοπος στο Ίλιον για τους Δ΄ Χαιρετισμούς (ΦΩΤΟ)

a.fan

Του Γιώργου Φερδή

Με κατάνυξη τελέστηκαν οι Δ΄ Χαιρετισμοί της Υπεραγίας Θεοτόκου, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου στο Ίλιον του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης.

Την Ακολουθία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, παρουσία πλήθους κόσμου και των τοπικών αρχών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος αναφέρθηκε στην Υμνολογία των Χαιρετισμών.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελείται στην ενορία με την συμμετοχή του πιστού λαού.

Επίσης ο κ. Ιερώνυμος απένειμε τιμητική πλακέτα στον αφυπηρετήσαντα εφημέριο του Αγίου Φανουρίου, Πρωτ. Ανδρέα Μέγγο, με μέριμνα του οποίου και επί των ημερών του ανεγέρθηκε ο Ιερός Ναός επί αρχιεπισκοπίας του μακαριστού Σεραφείμ.

Να αναφερθεί ότι ο εφημέριος του Ναού και Γενικός Αρχιερατικός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης,  ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την παρουσία του στο Ναό χαρακτηρίζοντας την "πασχάλιο γεγονός", και "Ανάσταση πριν την Ανάσταση".

Τέλος ακολούθησε κέρασμα στο οποίο παρακάθισε και ο Μητροπολίτης της περιοχής κ. Αθηναγόρας.

a-fan2

a-fan3

a-fan4

a-fan5

Εμφανίσεις: 102933
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!