Αρχιεπίσκοπος: ''Στα δύσκολα πρέπει να δυναμώσουμε την καρδιά μας''

megara

ROMFEA.GR | Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, πραγματοποιήθηκε στα Μέγαρα η παρουσίαση της διδακτορικής διατριβής "Αυτοκεφαλοφόροι Άγιοι Μάρτυρες και Κεφαλοφόροι Αγίων Μαρτύρων στην Ορθόδοξη Τέχνη" του κ. Αλεξίου Ορφανού.

Η εν λόγω παρουσία της διατριβής διοργανώθηκε από τον Δήμο Μεγάρων και την Ιερά Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνος.

Να αναφερθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Βαρθολομαίο και τους Δημάρχους Μεγάρων  και Μάνδρας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Μητροπολίτης Ζιχνών κ. Ιερόθεος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο Επίσκοπος Ελευσίνος κ. Δωρόθεος και οΑρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ.

Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση, τονίζοντας ότι είναι ιδιαίτερα συγκινημένος για την έκδοση αυτή του γνωστού και φίλου κ. Ορφανού.

Ο κ. Ιερώνυμος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δυσκολίες της εποχής, υπογραμμίζοντας ότι "σ' αυτές τις δύσκολες ώρες που βιώνουμε πρέπει να δυναμώσουμε την καρδιά μας".

Κλείνοντας αναφέρθηκε στο μαρτύριο, τονίζοντας ότι ο κόσμος που γνωρίζει τα μαρτύρια της Εκκλησίας μέσα από τους αγίους, παίρνει ελπίδα και δύναμη.

Φώτο: Χρήστος Μπόνης

megara1

megara2

megara3

megara4

megara5

Εμφανίσεις: 80495
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!