Κέντρο Γεροντολογίας θεμελίωσε ο Αρχιεπίσκοπος (ΦΩΤΟ)

Image

Του Γιώργου Φερδή

Τον θεμέλιο λίθο στο Κέντρο Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστήριξης της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Δήλεσι Βοιωτίας ευλόγησε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Το παρόν στην τελετή του αγιασμού έδωσαν οι Μητροπολίτες Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας και άλλοι στενοί συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου.

Από την μεριά της πολιτείας παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Καραγκούνης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κλέαρχος Περγαντάς και ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Ευάγγελος Γεωργίου.

Ο Μακαριώτατος μιλώντας στον κόσμο της κοινότητας Δήλεσι ευχαρίστησε όλους αυτούς οι οποίοι συνέβαλαν ώστε να γίνει πραγματικότητα ένα όνειρο πολλών χρόνων.

«Εδώ σε αυτόν τον χώρο με τη βοήθεια του θεού πρόκειται να χτιστεί ένα κέντρο ένα σπίτι αγάπης που θα αγκαλιάζει τους ανθρώπους εκέινους οι οποιοι αγωνιστηκαν σε ολη τους τη ζωή κουράστηκαν, που θα ξεκουραστούν ήερμα και θα φύγουν από τη ζωή αξιοπρεπώς». τόνισε ο κ. Ιερώνυμος.

«Όλοι μαζί θα στήσουμε ένα όμορφο κέντρο αγάπης και αλληλεγγύης, είναι αποτέλεσμα από προσπάθειες φορέων που συνεργάστηκαν, η πολιτεία, η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών” προσθεσε ο Μακαριώτατος. Αμέσως μετά ο Μητροπολίτης Θηβών σημείωσε:

''Η σημερινή μέρα είναι μια ανάσα στις δύσκολες μέρες που διανύουμε. Γνωρίζουμε Μακαριώτατε την ευαισθησία σας προς τον άνθρωπο και μάλιστα προς την τρίτη ηλικία, κάθε άνθρωπος, όπως κι αν έζησε δικαιούται να ζήσει τα τελευταία του χρόνια με αξιοπρέπεια''.

Το Κέντρο, συνολικής δυναμικότητας 64 κλινών και συνολικού εμβαδού 4.600 τ.μ., θα αποτελέσει μία πολυδύναμη μονάδα φροντίδας και ολοκληρωμένης υποστήριξης για τους ηλικιωμένους στην περιφέρεια. Δημιουργείται σε χώρο ιδιοκτησίας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος παραχωρήθηκε από την Ι. Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας.

Οι υπηρεσίες του Κέντρου θα παρέχονται χωρίς χρέωση, διευκολύνοντας τις οικονομικά ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού.

Στους φιλοξενούμενους του Κέντρου θα παρέχονται: φιλοξενία, εστίαση, δημιουργική απασχόληση, εργοθεραπεία, ψυχολογική υποστήριξη και υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής.

Image

Image ΠImage

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

kentro

Εμφανίσεις: 117642
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!