Τροποποιήσεις στην Υπ. Απόφαση για τον έλεγχο των εκκλησιαστικών Ν.Π.Δ.Δ.

SINODOS 1Του Αιμίλιου Πολυγένη

Αλλαγές στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπει τη διενέργεια ελέγχων στα Ν.Π.Δ.Δ. της Εκκλησίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών αποφασίστηκε να γίνουν μετά τη σημερινή συνεδρίαση της μεικτής επιτροπής Εκκλησίας και Πολιτείας.

Το θέμα που έφερε στη δημοσιότητα η Romfea.gr αποτέλεσε αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης της επιτροπής, καθώς είχε περιληφθεί στα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

H κοινή απόφαση που υπέγραψαν στις 2 Απριλίου ο Αν. Υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και Υπ. Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος με θέμα «Καθορισμός φορέων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ελεγχόμενων από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών», προβλέπει πως στον κρατικό έλεγχο υπόκεινται πλέον όλα τα εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. 

Μετά την αντίδραση από την πλευρά της Εκκλησίας αποφασίστηκε να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις σε συννενόηση με το Υπουργείο Παιδείας και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Διαβάστε το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Romfea.gr για το τι προβλέπει η Κ.Υ.Α. που, κατά την άποψη πολλών αρχιερέων, θίγει το αυτοδιοίκητο της Εκκλησίας.

Εμφανίσεις: 86868
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!