Χειροτονία διακόνου από τον Αρχιεπίσκοπο (ΦΩΤΟ)

hirotonia

Του Γιώργου Φερδή | Romfea.gr

Με μεγαλοπρέπεια και ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η Κυριακή των Βαϊων στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Μοσχάτο.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Ο Μακαριώτατος βρέθηκε στον ιερό ναό για να τελέσει την χειροτονία εις διάκονο, του π. Ζήση Κτενίδη, πνευματικό παιδί από την εν λόγω ενορία.

Ο νέος διάκονος παρακολούθησε σε τακτική βάση τα σεμινάρια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως για δύο χρόνια, κάτι που τον έκανε ενεργό μέλος της Εκκλησιαστικής ζωής.

Ο κ. Ιερώνυμος, φανερά χαρούμενος για την απόφαση του νέου διακόνου αλλά και το προστάδιο που ισχύει στην Ιερά Αρχιεπισκοπή του ιδρύματος, μίλησε στον π. Ζήση με πατρικά λόγια για την νέα ζωή που τον περιμένει.

«Αρχίζει η ζωή σου από το ιερό θυσιαστήριο για να σου θυμίζει ότι εδώ είναι η αρχή και το τέρμα της ζωής σου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος.

Ενώ σε άλλο σημείο πρόσθεσε: «Μέσα από την λειτουργική ζωή ο άνθρωπος αναγεννιέται, φωτίζεται. Υπάρχει φως και μέσα από τη μόρφωση, αλλά άλλη η Σοφία του κόσμου και της επιστήμης και άλλη η Σοφία του Θεού. Εκεί που τα δυο συναντώνται δημιουργείται το χάρισμα, ο χαρισματικός άνθρωπος”.

"Σήμερα θα υπάρξουν πολλοί που θα σε αγκαλιάσουν, θα σε ασπαστούν, θα χαρούν, μην σκανδαλιστείς, αν κάποιος από αυτούς αργότερα σε συκοφαντήσει και σε πετροβολήσει. Εσύ συνέχισε την πορεία σου και εύχομαι αυτή η πληρότητα που θα νιώσεις σήμερα να σε ακολουθεί σε όλη σου τη ζωή", υπογράμμισε κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος.

Αμέσως μετά και λίγο πριν την απόλυση, ακολούθησε η ευχή των Βαίων, τα οποία είχαν ετοιμάσει σε πανέρια και μοιράστηκαν από τα χέρια του Αρχιεπισκόπου στους πιστούς της ενορίας.

hirot1

hirot2

hiroto5

hirot3

hirot6

hirot7

hirot8

hirot9

Εμφανίσεις: 134198
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!