Αρχιεπίσκοπος: ''Η ενότητα είναι η ελπίδα μας'' (ΦΩΤΟ)

m.triti7

Του Γιώργου Φερδή | Romfea.gr

Στην ακολουθία του Νυμφίου της Μεγάλης Τρίτης στον ιερό ναό του Αγίου Στυλιανού στο Γκύζη, χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Μακαριώτατος έγινε δεκτός από τους ιερείς του ναού στο προαύλιο χώρο της ενορίας, καθώς και από δεκάδες παιδάκια που τον ανέμεναν.

Ο προϊστάμενος του Ναού π. Χρήστος μετά το πέρας της Ακολουθίας, απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο τόνισε: "Η γεμάτη ζωντάνια και νεότητα ενορία της Αρχιεπισκοπής υποδέχτηκε τον πατέρα της, που κρατάει ψηλά τον πήχη της Εκκλησίας"

Επίσης ευχαρίστησε τον κ. Ιερώνυμο μέσα από την καρδιά του,  ο οποίος τους τίμησε με την παρουσία του τις Άγιες ημέρες της Μ. Εβδομάδας.

Ο Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του αναφέρθηκε στην γνωριμία που είχε πριν χρόνια στην Λιβαδειά με τον π. Χρήστο, ευχαριστώντας ιδιαιτέρως τα νέα παιδιά για την συμμετοχή τους στην ακολουθία.

Σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε στις ημέρες που βιώνουμε, υπογραμμίζοντας ότι «κρίση είναι και θα περάσει, περάσαμε πολλές κρίσεις, η μια έρχεται η άλλη φεύγει, ενωμένοι θα μπορέσουμε να τα ξεπεράσουμε όλα».

«Τρία χρόνια κάθε μέρα χιλιάδες άνθρωποι έρχονται για ένα πιάτο φαγητό και τα βγάζουμε πέρα. Αυτό είναι το θαύμα του Θεού και η αγάπη του ανθρώπου. Οι Έλληνες, άλλωστε, ακόμη κι όταν υποφέρουν, όταν βλέπουν την κατάσταση γύρω τους συγκινούνται και από το λίγο που έχουν δίνουν και στον συνάνθρωπό τους. Η ενότητα είναι η ελπίδα μας, η δύναμή μας», τόνισε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας.

m.triti1

m.triti2

m.triti3

m.triti4

m.triti5

m.triti6

m.triti8

m.triti9

m.triti11

m.triti12

Εμφανίσεις: 76485
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!