Ιερώνυμος: Μαζί με τον Χριστό, λιτανεύουμε και τις χαμένες ελπίδες (ΦΩΤΟ)

0-sintagma

Του Γιώργου Φερδή | Romfea.gr

Με κατάνυξη τελέστηκε η Ακολουθία της Μεγάλης Παρασκευής, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

Της Ακολουθίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συγχοροστατούντων των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Θαυμακού κ. Ιακώβου και Διαυλείας κ. Γαβριήλ.

Να σημειωθεί ότι ο Καθεδρικός των Αθηνών ήταν γεμάτος, από πλήθος κόσμου οι οποίοι  έσπευσαν να προσκυνήσουν.

Στη συνέχεια κλήρος και λαός ακολούθησαν την λιτάνευση του Επιταφίου με την συνοδεία στρατιωτικών αγημάτων με προορισμό την πλατεία Συντάγματος, μπροστά από το κτίριο της Βουλής, όπου και εψάλλει δέηση υπέρ υγείας.

Μετά το πέρας της λιτάνευσης ο κ. Ιερώνυμος σχολίασε τα διάφορα σχόλια που φώναζε ο λαός όπως «Ιερώνυμε....τι τους θέλεις πίσω σου τους κλέφτες», τόνισε χαρακτηριστικά: «Απόψε μαζί με το σώμα του Χριστού λιτανεύουμε και τις χαμένες ελπίδες».

«Η πίστη μας όμως μας δίνει το θάρρος να προχωρήσουμε διότι για την ορθοδοξία το πνεύμα της απόγνωσης δεν κρατάει πολύ» πρόσθεσε ο κ. Ιερώνυμος.

Κλείνοντας ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας έδωσε κουράγιο στο κόσμο που έχει αγανακτήσει πλέον λέγοντας: «Για να έρθει η Ανάσταση πρέπει πρώτα να περάσουμε τον Γολγοθά».

Τέλος η λιτανεία κατέληξε στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου με όλες τις τιμές από τα στρατεύματα.

00-syntagma

00-syntagma1

00-syntagma2

00-syntagma3

00-syntagma4

00-syntagma5

00-syntagma6

00-syntagma7

00-syntagma8

00-syntagma9

00-syntagma10

00-syntagma11

00-syntagma12

Εμφανίσεις: 84442
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!