Η απάντηση της Αρχιεπισκοπής για τη χρήση κρατικού αυτοκινήτου από τον κ. Ιερώνυμο

mak2Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και κανένας άλλος Αρχιεπίσκοπος δεν έχει χρησιμοποιήσει κρατικό αυτοκίνητο επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Η διευκρίνιση δόθηκε καθώς σήμερα ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκης παρέδωσε στη Βουλή στοιχεία για τη χρήση κρατικών αυτοκινήτων και στη λίστα περιλαμβάνεται και το όνομα του Αρχιεπισκόπου.

Η Αρχιεπισκοπή διευκρινίζει ωστόσο πως ο Αρχιεπίσκοπος από τον περασμένο Νοέμβριο έχει ζητήσει με επιστολή του από τον Υπουργό την κατάργηση αυτού του "δικαιώματος" από τους Αρχιεπισκόπους. Η επιστολή ωστόσο ακόμη δεν έχει πάρει καμία επίσημη απάντηση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γρ. Τύπου της Αρχιεπισκοπής:

"Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στα κρατικά αυτοκίνητα, τα οποία διατίθενται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και περιλαμβάνουν στους χρήστες τους και το όνομα του Μακαριωτάτου, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ουδέποτε χρησιμοποίησε, ούτε φυσικά χρησιμοποιεί κρατικό αυτοκίνητο. Κανένας, άλλωστε, Αρχιεπίσκοπος δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ κρατικό αυτοκίνητο. Περαιτέρω παραπέμπουμε στην από 20 – 11 - 2012 επιστολή του Μακαριωτάτου προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνη Μανιτάκη, στην οποία, μεταξύ άλλων, ζητά την κατάργηση της δυνατότητας χρήσης κρατικού αυτοκινήτου από τον εκάστοτε Αρχιεπίσκοπο, όπως προβλέπεται από σχετική Υπουργική Απόφαση του κ. Ι. Ραγκούση. Σε αυτή του την επιστολή ο Μακαριώτατος ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει λάβει απάντηση".

Εμφανίσεις: 105719
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!