Για πρώτη φορά Αρχιεπίσκοπος στην Ομορφοκκλησιά (ΦΩΤΟ)

0-omorf1

Του Γιώργου Φερδή | Romfea.gr

Στον Βυζαντινό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή Γαλατσίου γνωστό ως Ομορφοκκλησιά, τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο ναός είναι ιστορικός και αποτελεί στολίδι αρχαιολογικής μελέτης, με τον συγκεκριμένο ναό ασχολήθηκε στις σπουδές του, όπως αποκάλυψε και ο Αρχιεπίσκοπος εκφράζοντας την χαρά του που επανήλθε στον ναό ως Αρχιεπίσκοπος.

Η Ομορφοκκλησιά η εύμορφη εκκλησία δηλαδή όπως την ονομάζουν στο Γαλάτσι είναι αφιερωμένη στον Άγιο Γεώργιο και βρίσκεται επί της οδού Βείκου, είναι στολισμένος με σπάνιες τοιχογραφίες ενώ ανήκει στην ενορία της Αγίας Ειρήνης Γαλατσίου.

Λίγο πριν τον τέλος της Θ. Λειτουργίας ο προϊστάμενος της Αγίας Ειρήνης και υπεύθυνος για την ομορφοκκλησία Αρχιμ. Τίτος Γαρεφαλάκης, σημείωσε την ιδιαιτερότητα του Βυζαντινού ναού, ενώ τόνισε το κάλος που αναδύεται από τις τοιχογραφίες.

Επίσης ευχαρίστησε θερμά τον Μακαριώτατο για την επίσκεψή του, διότι όπως χαρακτηριστικά είπε είναι η πρώτη φορά που έρχεται Αρχιεπίσκοπος στην Εκκλησία.

Ο κ. Ιερώνυμος στη σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε τον π. Τίτο και πρώτα απ΄όλα τους πιστούς για την σωστή στάση τους απέναντι στον ιερό ναό και τον ιδιαίτερο σεβασμό που έδειξαν κατά την διάρκεια της λειτουργίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε την χαρά του για την μεγάλη προσέλευση του κόσμου και συγκεκριμένα από τις αρχές του Δήμου, τονίζοντας ότι «η ανάγκη της εποχής μας είναι να συνεργαζόμαστε, ο ένας να συμπληρώνει τον άλλον».

«Μπορεί να μην έχουμε εξωτερικά στολίδια αλλά έχουμε εσωτερικά, έχουμε τις αγιογραφίες, μας χρειάζεται η εξωτερική εμφάνιση αλλά και η εσωτερική αναγέννηση» πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Σε άλλο σημείο τόνισε: «Έχουμε περάσει πολλές κρίσεις, όλοι μαζί ενωμένοι θα τις ξεπεράσουμε.»

«Βλέπω τον λαό κουρασμένο, βλέπω ότι δεν έχει αντοχές! Όμως λίγο ακόμα να προσπαθήσουμε και θα βγούμε νικητές», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.

Να αναφερθεί ότι ο κ. Ιερώνυμος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με μια ομάδα από το 5ο Γυμνασίου Γαλατσίου στον προαύλιο χώρο του ναού, η οποία ασχολήθηκε με το μοναδικό βυζαντινό μνημείο της περιοχής και εξέδωσαν ένα φυλλάδιο με τα ιστορικά στοιχεία του ναού του Αγίου Γεωργίου.

0-omorf

omorfoklissia

0-omorf2

0-omorf3

0-omorf5

0-omorf6

0-omorf7

0-omorf8

0-omorf9

0-omorf10

0-omorf11

0-omorf13

0-omorf14

Εμφανίσεις: 162873
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!